Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2012 08:40 - Скандал в кабинета заради службите
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 815 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ген. Румен Миланов скочи срещу вице на Цветанов.

Бъдещият закон за националната сигурност скара вътрешното министерство и съветниците по сигурността на премиера Бойко Борисов. Атаката дойде от зам.-министъра на вътрешните работи Веселин Вучков, който в свой анализ в столичен вестник остро разкритикува закона, наричайки го "неразумен". "Признавам - отдавна не бях чел подобна нормотворческа смес: разпокъсани текстове, неясни цели, незадоволени амбиции", написа заместникът на Цветан Цветанов, пише в. Стандарт. 

Проектът се пише месеци наред от съветника по сигурността на премиера Бойко Борисов ген. Румен Миланов. Той е и секретар на Съвета по сигурността към Министерския съвет. По проекта са работили и бившият шеф на родното ФБР и сегашен началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев Цветлин Йовчев. Потърсен за коментар, ген. Миланов, който е в чужбина, беше искрено учуден от изразеното мнението на Вучков. "Да дадеш черновата на някого и той да я извади на бял свят. Това е долно", реагира гневно генералът пред "Стандарт". Миланов обясни, че проектът, който цитира Вучков, е чернова и в него се посочват само варианти. "Той ме кара да си хвърля нещата", зарече се Миланов.

За първи път Вучков дава и интересни подробности около проекта, които досега не са съобщавани. Според него се предвижда да има още един силов министър, който да отговаря за службите. Той ще ръководи съвет по сигурността и ще представлява ДАНС и разведките пред кабинета


Тагове:   МВР,   закон,   проект,


Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2674241
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив