Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2012 18:46 - БИ БИ СИ: ГРАВИТАЦИЯТА НАМАЛЯВА!
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 825 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Всяка година емблематичната дата 1 април поднася какви ли не шеги. Денят, в който хуморът е господар, хваща на въдицата си както по-лековерните, така и хора с утвърдени позиции по високите етажи на властта. Дори премиерът Бойко Борисов повярва на първоаприлската шега на БЛИЦ и приветства "решението" на Ахмед Доган да върне хонорара за хидроложките си трудове.
Някои от майтапите в световен мащаб обаче не се ограничават в личен аспект и изпраавят косите на милиони граждани от всички краища на планетата.

МАРАДОНА В МОСКВА

На 1 април 1988 г. съветският вестник "Известия" съобщава, че световноизвестният аржентински футболист Диего Марадона преговаря с отбора на "Спартак" - Москва. Руският клуб бил готов да плати на гениалния нападател, който по това време играел в италианския "Наполи", 6 млн. долара. Впоследствие вестникът признава, че става въпрос за първоаприлска шега, но едва след като новината е разпространена от Асошиейтид прес. Информационната агенция публикува извинение, оправдавайки се с факта, че никога до този момент съветски официоз не е публикувал първоаприлска шега. Изненадващата проява на чувство за хумор очевидно се дължала на политиката на гласност и перестройка, наложена от Михаил Горбачов.

АЙФЕЛОВАТА КУЛА

През 1986 г. "Паризиен" шокира французите със съобщението, че е подписано споразумение за демонтирането на Айфеловата кула. Символът на Франция щял да бъде преместен на територията на Дисниленд, а на негово място щял да се появи модерен стадион, от който столицата се нуждаела, тъй като кандидатствала за домакин на летни олимпийски игри. През 1995 г. пак в европейския Дисниленд ирландският вестник "Айриш Таймс" изпраща мумията на Ленин. Според изданието корпорацията "Дисни" преговаряла с руското правителство за покупка на балсамираното тяло на Владимир Илич, като единствено не била ясна съдбата на мавзолея. Според "Айриш Таймс" руските либерали искали мавзолеят да остане празен като символ на "празнотата и безсмислието на комунизма", докато монархистите искали да го превърнат в мемориал на последния руски цар Николай ІІ.

ЦВЕТНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Сега това изглежда странно, но през 1962 г. в Швеция хората много искали цветна телевизия, тъй като имали само чернобяла. По случай първи април техническият експерт на шведската телевизия Киел Стенсон се появява на екрана и обявява, че с помощта на нова технология зрителите могат сами да превърнат телевизорите си от чернобели в цветни. Всичко, което трябва да направят, е да опънат найлонов чорап върху телевизора си. Резултатът са множество скъсани чорапи и ядосани шведски домакини, оставени с по един чорап.

ГРАВИТАЦИЯТА НАМАЛЯВА!

През 1976 г. астрономът Патрик Мур съобщава по радио BBC 2, че предстои уникално по рода си астрономическо събитие. Планетата Плутон щяла да мине зад Юпитер и така да намали гравитацията на Земята. Затова, казва Мур, ако скочите във въздуха в точния момент на планетарното пренареждане, ще изпитате странно усещане, сякаш се носите в пространството, неподвластни на гравитацията. Стотици слушатели се пробват и съобщават на BBC, че са усетили плаващото чувство. Една жена дори споделя, че тя и още 11 приятели се навдигнали от столовете си и се понесли из стаята...

АЙСБЕРГ КРАЙ СИДНИ

На 1 април 1978 г. в пристанището на Сидни се появява огромен айсберг, теглен от мощен влекач. Жителите на града очаквали появата му, след като Дик Смит, местен предприемач и милионер, собственик на магазини за електроника, хранителни стоки и др., шумно рекламирал идеята си да докара айсберг от Антарктида. Сега очевидно успял да осъществи плана си. Идеята на Смит била да нареже айсберга на малки ледени кубчета, които да продава по десет цента. Въпросните кубчета от замръзнала чиста вода (все пак Антарктида е може би най-чистото място на планетата) подобрявали вкуса на всяко питие. Така поне твърдяла рекламата на Смит. Затова в пристанището на Сидни се събират хиляди зяпачи, а местните радиостанции отразяват директно събитието. Едва след като завалява дъжд, става ясно, че това не е никакъв айсберг, а конструкция от пластмаса, покрита с противопожарна пяна и пяна за бръснене.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2676736
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив