Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2012 21:00 - ЦВЕТАНОВ: НАДЯВАМ СЕ ОПРАВДАНИТЕ СЕГА ДА ИМАТ "КЪСМЕТ" НА ВТОРА ИНСТАНЦИЯ
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 834 Коментари: 0 Гласове:
3



 Нито една от жертвите на „Наглите” не остана удовлетворена от днешните присъди. Очакванията на всички бяха да няма оправдани. Всчики страни в процеса ще обжалват решението на съда.
"Очаквах виновни и за моя случай", каза Румен Гунински – син след обявяването на присъдите.  "Много са отвънка, има неразкрити хора. Държавата не си свърши работата", коментира и Ангел Бончев. 

Според прокурорите обаче присъдите са успех. „Смятам, че така постановената днес присъда е един успех както за прокуратурата, така и за всички полицейски служители, работили за разкриването и залавянето на извършителите на тези престъпления”, заяви прокурорът по делото Антоанета Близнакова.

МВР и самият вътрешен министър Цветан Цветанов също отчетоха свършеното като успешно. „Когато станах министър на вътрешните работи, имаше вече 18 отвличания. Спечелих доверието на определен човек, който сподели и откри пътя за успеха, който постигнахме няколко месеца по-късно, за да се стигне до днешните осъдителни присъди", каза пред БиТи Ви Цветанов и си спомни, че задържането на "Наглите" предотвратило ново отвличане на  момиче на известен бизнесмен. 

"И един от тези, който днес беше оправдан, беше охранител точно на това момиче. Може би пък на втора инстанция да имат и те "късмет" (оправданите Радослав и Димитър Лебешковски – бел. ред.)”, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

След процеса, продължил почти две години, присъди получиха само четирима от участниците в групата на „Наглите”. Срещу тях бяха повдигнати 13 обвинения, 11 от които за отвличания, едно за опит за похищение и едно за създаване на организирана престъпна група.

Прокопи Прокопиев - Културиста, Ивайло Евтимов - Йожи, Даниел Димитров - Релето получиха по 18 години затвор. Любомир Димитров - Гребеца бе осъден на 15 години зад решетките. Условни присъди бяха произнесени за братята Радослав и Димитър Лебешковски.


Тагове:   бандит,   корупция,   убийство,   съд,   право,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665279
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив