Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2012 08:38 - МОШЕНИК КУПУВА УДАВЕНИ ОТ ДЪЛГОВЕ ФИРМИ ЗА 2 БОНА
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1093 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Даваш 2000 лв. и забравяш за всички задължения на фирмата си, дори те да са в размер на десетки или стотици хиляди левове. Това обещава представящият се като “адвокат Николов”, “Генчев”, “Стойнов”, “Златев” търгаш, който, оказва се, е добре познатият на органите на реда в Панагюрище Събко Мулешков.
Той е и криминално проявен. “Предприемачът” е създал схема, в която чрез многократна продажба на фирма длъжник на поредица подставени лица задълженията стават на практика несъбираеми, пише  "Марица". 

Мулешков е публикувал множество обяви в интернет, някои валидни само за Пловдив и София, други - за цялата страна, със следния текст:

Изкупуваме фирми и търговски дружества, натрупали големи задължения към банки, НАП, НОИ, лизингови компании и контрагенти (доставчици на стоки, материали или услуги). Освобождаваме от длъжност и отговорност предишния собственик в рамките на един работен ден. При наличие на активи във фирмата собственикът ги прехвърля на негово доверено физическо или юридическо лице преди процедурата при нас или продава с активи (по договаряне). Съдействаме на фирми и дружества със задължения от всички сектори. Цената, която фирмата длъжник заплаща на нас за извършената услуга, се определя от казуса на дадената фирма. Гарантираме възможно най-добрата цена, която със сигурност ще ви е изгодна. Процедурата е разрешена от Търговския закон. Гарантираме напълно освобождаване на клиента от отговорност след сделката. Процедурата е съобразена с промените по Данъчно-осигурителен процесуален кодекс (ДОПК)! Само при нас отпада солидарната отговорност веднага! Процедурата се консултира и подготвя от корпоративен адвокат перфектно! След сделката при нас забравяте, че сте имали фирма и проблеми!”.

Обявата е подписана с някое от изброените имена или е публикувана анонимно, а за връзка са посочени 5-6 различни номера, на които отговаря Събко Мулешков. Репортер на "Марица" се свърза с въпросния “купувач” и обясни, че притежава фирма, натрупала задължения от 30 хил. лв. към доставчици, НАП и банка. Мъжът се представи със собственото си име - Мулешков, и без никакво притеснение разкри отработената вече схема.


АДВОКАТЪТ
Според законодателството е възможно прехвърлянето (продажбата) на търговски предприятия със задължения. Дяловете могат да бъдат прехвърлени за един ден, но предишният управител на фирмата носи отговорност за умишлен фалит и неизчистени сделки, така че няма как да бъдат облекчени натрупаните задължения, обясни пред “Марица” пловдивски адвокат. Според него Мулешков разчита единствено на бавното и мудно държавно изпълнение и на факта, че малко хора завеждат дела за дължими суми, тъй като те са изключително тежки.
Имам си няколко циганчета, с които работя

Мулешков: Фирмата като ЕТ ли е регистрирана? Защото след последните промени през февруари вече не става врътката с ЕТ, затвориха я тая вратичка.


Репортер: Да, регистрирана е като ЕТ.


Мулешков: Ами хвани тогава някой адвокат, някой твой човек нямаш ли, да се занимава с фирми? Ако той каже, че могат да се избегнат задълженията, ще го направим. Но ще трябва да платиш всичко към НАП и към банката. Доставчиците са лесни.


Репортер: А иначе каква е процедурата, как стоят нещата при акционерните дружества?


Мулешков: Ако е ЕООД, няма проблем. Изкупувам дружествените дялове на 100%. Това става за един ден и те освобождавам от задълженията. Имам си няколко циганчета, с които работя. След това аз прехвърлям дяловете на едното циганче, после то ги прехвърля на другото, и така. След второто прехвърляне се губят следите на фирмата.


Репортер: Колко ще струва?


Мулешков: Около 2000 лв. - да платя и на тях, и на мен да остане нещо. Но няма да е повече.


Тагове:   ново,   Гоце,   бТВ,   мафия,   Кунева,   Гергов,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2673838
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив