Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2012 07:02 - Слънчево пътуване с Opel Zafira
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1617 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.04.2012 07:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Първи впечатления

Още през есента на миналата година, когато бе представянето му на автомобилното изложение във Франкфурт, стана ясно, че третото поколение Opel Zafira e изцяло нов автомобил. От външния облик, през съвременния интериор до гамата двигатели. Opel Zafira вече е по-голям, по-комфортен и по-сигурен. При свален трети ред седалки пространството за багаж е впечатляващите 710 литра, а ако решите да помогнете на приятел в пренасянето и свалите и втория ред седалки, зад вас ще се образува площ с напълно равен под от края на багажника до предните седалки с обем 1860 литра. И след като сте сигурни, че имате достатъчно пространство в багажното отделение, идва най-приятната интериорна изненада, наречена FlexConsole: плъзгащи се контейнери с отделения за вещи и чаши в широкото пространство между предните две седалки. Освен четирите отделения на таблото бъдете готови и за още поне толкова между водача и пътника до него. С две думи – това е подчертано семеен автомобил, в който наистина има място за всичко.

Opel Zafira Tourer впечатлява със сигурност, динамика, комфортно пространство и страхотно панорамно предно стъкло.

Страхотно нововъведение е и сгъващата се средна седалка на втория ред, която позволява създаването на 4-местна конфигурация (една от общо 34-те възможни) в минивана, при коя­то седалките на втория ред се прибират навътре и назад, създавайки усещането за луксозно пътуване в кресла. Реализацията на новаторската идея е почти отлична, наистина пространството при двама пътници отзад се увеличава, но съществува риск да усетите повече място на нивото на краката от страната на вратата, отколкото към централната зона.

image

Разходката

Маршрутът, по който поех, бе София – Боровец, средната седалка на втория ред бе свалена, за да пътуват двамата души отзад по-комфортно, а багажникът пое с лекота всичкия багаж и кучето, като само няколкото чифта ски влизаха в купето, но завършваха далеч от подлакътника между предните седалки.

Адаптивното окачване е най-голямото предимство на Zafira. Шасито FlexRide предлага комфорт и сигурност на пътя, като се настройва според ситуацията и според стила на шофиране. Освен стандартния колата има и Sport режим, при който 6-степенната автоматична скоростна кутия поддържа оборотите на 2-литровия дизелов двигател в оптимален режим за динамично ускорение, при който в полза влизат всичките 165 конски сили, особено нужни при изпреварване. Другите промени при този режим са осветяването на таблото, което се променя в драматично червено, а окачването и воланът се втвърдяват. 

Най-приятната интериорна изненада е FlexConsole: плъзгащи се контейнери с отделения за вещи и чаши в широкото пространство между предните две седалки. 

Естествено разполагате и с Touring бутон, който отпуска окачването и динамиката на подаване на газ при натискане на педала за по-спокойно и икономично пътуване. Всичко това в комбинация с модерните системи за сигурност и подчертано модерния интериор създава много приятно усещане при всяко пътуване, независимо от неговата продължителност. Новост са и максималните възможности за настройка на предните седалки – недостижими при конкурентите в сегмента на Zafira. Комфортът при пътуване се дължи и на огромното панорамно предно стъкло, което позволява 180-градусова гледка в комбинация със стъклен покрив с електрическо отваряне и затваряне.

image

Детайлите

Екстрите, които ще оцените при високите нива на оборудване на Zafira, са система за разпознаване на пътните знаци, система за сигнализиране за наличие на автомобил в мъртвата точка на огледалата, която освен светлинен подава и звуков сигнал, в случай че включите мигач в същата посока. Адаптивните AFL+ светлини са страхотно реализирани и преценяват външната обстановка и скоростта ви, за да насочват светлината, а при завой, освен че завиват, се включват и помощни светлини за още по-добра видимост. Задната камера за паркиране също е новост, както и големият 7” мултифункционален екран, използван и от навигационната система, на който имате огромен набор от всякакви настройки на автомобила. Базовата цена на Opel Zafira Tourer е 40 485 лв., а топ моделът с ниво на оборудване Cosmo и 6-степенна автоматична скоростна кутия е 53 590 лв. С ДДС.



Тагове:   Азия,   Китай,   Америка,   Европа,   пазар,   долари,   коли,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2673681
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив