Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2012 06:28 - Съставка на червеното вино пречи на наддаването на тегло
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 940 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Според статия, публикувана в Journal of Biological Chemistry, съставка на червеното вино, гроздето, боровинките и други червени плодове – piceatannol, блокира процеса на съзряване и уголемяване на мастните клетки.

Учените, провели изследването, предполагат, че откритието им ще помогне за разбирането и контрола на затлъстяването.

Piceatannol нарушава експресията на гените и действието на инсулина по време на съзряването на мастните клетки. При наличието на piceatannol формирането на мастната тъкан е забавено, дори напълно прекъснато.

Предполага се, че образуването на мастната тъкан е важен процес, блокирането на който може да предотврати натрупването на мазнини и в по-глобален план – образуването на мастна тъкан и затлъстяване.

Предстоят нови изследвания в тази насока.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2676130
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив