Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2012 06:29 - Защо спите неспокойно през нощта?
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1292 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ето няколко причини, на които е възможно да се дължат вашите проблеми със съня:
  • Лягате ли си по едно и също време? Да, това може да е причина за проблемно заспиване. Ако нямате определен час на заспиване, не можете да очаквате, че сънят ще настъпва винаги когато пожелаете. Както съществува ритъм на смяна на ден и нощ, така и човешкият биологичен часовник работи най-добре при установен ритъм на бодърстване и сън.
  • Храните ли се обилно преди лягане? Повечето хора, които работят по цял ден, прибирайки се вкъщи, изяждат голямо количество храна, лягат пред телевизора и се унасят. А когато дойде време да си легнат, заспиването става трудно. Затрупвайки организма с храна вечер, вие му създавате работа за няколко часа напред. В такъв случай не можете да очаквате, че той ще си почине, преди да е преработил храната. А когато не можете да си позволите да вечеряте в 18 часа, то нека късната ви вечеря не прелива от мазнини и захари, а бъде лека, но достатъчно засищаща.
  • Физическото и психическото натоварване вечер действат възбуждащо върху нервната система и съответно сънят се нарушава. Физическото натоварване има благоприятно действие върху организма, ако се прави през деня, а вечерта посветете на успокояващи занимания.
  • Избягвайте тонизиращите напитки в края на деня. Кафето, колата, енергийните напитки трудно ще възвърнат сутрешната ви енергия в края на работния ден, но лесно ще разстроят дейността на нервната ви система и ще попречат на съня ви.
  • Осигурете си максимален конфорт в леглото и в стаята като цяло. Удобен матрак, подходящо спално бельо, приятна температура на помещението, максимална тишина и спокойствие – всички тези фактори ще допринесат за спокоен и пълноценен сън.


Тагове:   безсъние,   сън,   проблеми,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2673934
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив