Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2012 08:53 - НОВО СКАНДАЛНО ПОМИЛВАНЕ ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 770 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Пореден случай на помилване на убиец без причина от страна на експрезидента Георги Първанов беше представен в предаването „Факторът Кошлуков” по TV7 днес. Осъденият за жестоко убийство през 1994 Румен Ангелов е бил помилван, още преди да излежи половината от своята 18-годишна присъда, разкри в предаването Йовка Михова, майка на жервата Роза Костова. Престъпникът съсякъл Роза, докато тя спяла. По време на процеса в съда било доказано, че в момента на деянието Румен Ангелов е „разбирал свойството и значението на извършеното и е можел да ръководи постъпките си”. Освен присъдата от 18 години, съдът постановил и на майката на Роза да бъде изплатена кръвнина в размер на 15 000 лева. Съвсем неочаквано още преди да излежи и половината от присъдата си, убиецът бил помилван и освободен от затвора. Днес той е на свобода и не е платил нито една стотинка кръвнина на майката на момичето.

За периода, в който Първанов е бил президент, са помилвани 533 души, сред които много изнасилвачи и убийци, заяви водещият Кошлуков в коментара си „Търговци на смърт”. В хода на своето разследване Кошлуков се е запознал с много близки и приятели на жертвите, които му разказали за скандалните начини, по които престъпниците били освобождавани, но ги било страх да застанат пред камерата на предаването. Близки споделили за „пазаруване” на помилвания, което провокирало въпрос в Кошлуков: Как все още полиция и раследващи органи не са проверили нито един от скандалните случаи на помилване?

Сред случаите имаше и такъв, в който полицай носи лично документите на помилвания, отбеляза водещият. Сега близките на жертвите се разхождат по улиците и се разминават с престъпниците, които им се усмихват, допълва той. Абсурд е в една държава хората да не искат да се борят за справедливост, тъй като ги е страх от собствения им президент.


 


Тагове:   бандит,   корупция,   убийство,   съд,   право,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2671635
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив