Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2012 11:05 - Генадий Лац: България ще получи силна помощ от Азия
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 2820 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Генадий Лац живее в Русия. От години той се занимава с проблемите на астрологията, психологията и биоритмите и тяхното влияние върху хората и техния живот. По професия е пътен инженер. Издал е две книги за възможностите човек да разчита знаците на съдбата. Изучава и феномена Ванга.
- Интервюто с вас направихме преди дни, но ми се иска да го допълним с въпрос за земетресението в България. Хората са още уплашени и се питат дали може да се очаква втори трус?

 

Не мога да отговоря на такъв въпрос. Никой не може. Но трябва да сме готови да приемем съдбата си такава, каквато ни се представи. Изпитанията са част от нея. Прочетох в интернет за земетресението в София. След часове или минути можем да прочетем за земетресение някъде другаде. Трябва винаги да очакваме такива неща.

- Защо заговорихте отново за предсказание на Ванга, което щяло да се случи до края на годината. Пророчицата почина през 1996 г., не е ли несериозно да „изкачат” новини за нея?

Земетресението в България какво ви говори? Нима това не са знаците на природата, че нещо не е наред? Преди дни имаше земетресение и в Италия. Сега на Балканите. Едва ли могат да се обяснят с някакви случайности. Това са процеси, които имат своето логично обяснение, но хората са заети с проблемите си и не обръщат внимание. Когато се случи – изпадат в паника.

Още се говори за чудеса, предсказани по време на Сердикийския събор през 343 г. За Нострадамус също. Посланията на Христос са актуални както преди повече от 2000 години. Ванга е предсказала, че през втората половина на 2012 година ще се случат неща, които са голямо изпитание за хората. Какво точно – ще видим.

 

- Американски учени успокоиха, че новооткрит втори календар на маите отхвърля края на света поне с няколко хиляди години. Не са ли това вид спекулации?

 

Самият факт, че учени се занимават с това, означава, че приемат насериозно знаци от изчезнали цивилизации. Може някой да се опита да спекулира, но рано или късно всичко си идва на мястото. Краят на света може да не означава унищожение на цялото човечество, а катаклизми и катастрофи за част от населението. За пострадалите хора това не е ли фатален край? Говорим часове след земетресението в България, но то би могло да бъде и катастрофално, но не е. Така е трябвало да стане. Такава е волята свише.


- С Ванга също се спекулира. Приписват й се неща, които тя вероятно никога не е казвала или мислила. Как да се провери, кое е истина и кое – не?

 

Трябва да познаваш феномена Ванга, не просто да си се виждал с нея. При нея са ходили хиляди хора, да не би да я познават? Да не би днешните жители на Земята да са се срещали с Христос или Мохамед, с Буда, но вярват и искат да ги опознаят. Самият стремеж е начин на живот.

 

- Вие говорите често и за България. Казвате, че българите са забравили своята мисия. За каква мисия става въпрос?

 

През последните десетилетия много народи се съизмерват чрез политиката. Така се появиха митовете за малки и големи народи, за избари нации, за властелини на света и пр. политически трикове. Не може да бъде малък народ, който е дал закрилата си на братята Кирил и Методий и създал цяла културна школа на основата на техните философски тези, а след това и на техните ученици. Всички слявански народи са черпили сили от този български жест към историята. Това е мисия.

 

- Македонците твърдят, че Кирил и Методий са техни...

 

Ще им мине, просто са малко болни от комплекси, които пораждат първичен шовинизъм. И в Русия има хора, някои се наричат дори учени, които доказват все нови и нови „открития” за славянската писменост. Нека историята говори, а тя казва друго. Не са страшни подобни твърдения, да се отнасяме към тях с чувство за хумор.

 

- Не ви ли обвиняват, че оспорвате великорускиата идея за Русия като славянски лидер и обединител?

 

Нищо не става с декларации, семинари и „научни” статии. Историческите процеси затова са исторически, защото се случват въпреки капризите на този или онзи. Русия е велика държава с велик народ. Но велик трябва да означава великодушен. САЩ искат да властват над света с оръжие, подводници и самолети. Пращат войници да убиват в името на мира. Това е абсурдно.

 

- Но има и български контингенти в Афганистан, Ирак, Косово...

 

Е, и? Да не оправдавате това? Глупаво е. Ние бяхме в Афганистан по силата на някаква комунистическа идеология и дадохме скъпи жертви. Точният брой не е известен и до днес. Сега американците умират там. Може и вашите момчета да пострадат, няма гаранция. Може Ванга и за това да говори. Защо не чуваме гласа й?

 

- Защото сме ставали свидетели на измами, на подмяна на казани неща. Защо да вярваме на вас?

 

Не искам някой да вярва на мен, а на това, което е казала пророчицата. Тя е живяла в България, но тя е на всички, не е само ваша. Може да направите къщата й музей, туристическа атракция, печеливш бизнес, но не можете да притежавате нейните видения за човечеството, нали.

 

- В България има няколко души, които се държат, сякаш имат лиценз да говорят за Ванга. Те не допускат друг да прекрачва в „тяхната” територия. Да не сте и вие като тях?

 

Не, не... Чувал съм, но не познавам лично тези хора, а и те не ме интересуват. Това са ограничени хора, които смятат, че е възможно да притежаваш някого както пари, имоти или играчка. Това са малки хора, хора с комплекси. Те са били край Ванга и тя е контактувала с тях. Това прави ли ги по-значими с нещо? Не е могла да си говори с някой от Мексико, например. Но не знаем дали не е контактувала. Няма богоизбрани, няма хора с превилегии. Това са славянски заблуди. Католиците и протестантите в това отношение са много по-свободни. Не приемат лесно такива „авторитети”. Забележете, че такива хора като тези, които „работят” близки на Ванга, са добре при всеки режим и власт. Това са кукувици в чуждо гнездо.

 

- У нас те са много известни и авторитетни, говорят за морал, казват кое е правилно и кое не е...

 

Ако има кой да ги слуша. По света мнозина знаят за Ванга, но за тях не сте чували. Не желая да коментирам тази тема, тя не е важна. Винаги има някой, който иска да се възползва от феномена на други хора.

 

- Как можем да се предпазим, ако приемем, че казаното от Ванга ще се случи?

 

Никак. Трябва просто да се опитваме да вникваме в казаното от нея, да го разбираме, да променяме живота си към по-добре, да се осланяме на себе си, на вярата.

 

- Вие също правите предсказания. Можете ли да кажете какво ни очаква в близко бъдеще?

 

Конкретни неща казват само т.нар. гадатели в някои телевизии и по обаждания по телефон. Това е крайно несериозно и глупаво. Хората са уморени и изплашени. Трябва им спокойствие. Не се очакват някаква големи сътресения в близките месеци.  

 

- Значи да сме нащрек през втората половина на година, както е казала Ванга?

 

Човек не може да избегне съдбата си, но може да е готов да посрещне предизвикателствата. Да не смята, че животът е само поредица от удоволствия, а всичко останало е някакво наказание. Има изпитания.

 

- Ще идвате ли в България?

 

Не е нужно да ходя в Африка, за да харесвам палмите. Светът е едно цяло, границите са измислени от хората. В съзнанието не съществуват граници и митници, в мислите си човек може да бъде птица и да отиде където поиска. Българите имате своя съдба и тя изглежда благосклонна през следващите години. Очакват ви по-добри времена, доста по-добри времена.

 

- Но и без политиците не можем, нали?

 

Те са тези, които слагат железни пръстени на птиците, печелят пари от програми за тяхната защита, пълнят възглавниците си с техните пера и вечерят с тях. А ние искаме просто да летим свободно. Хората да слушат повече себе си, своя разум и да търсят начини да реализират желанията си. Имате големи шансове, които ще бъдат подпомогнати от Изток, от Азия, а не от Европа. Говоря за арабския свят. Също и Китай. Европа е прекалено заета с Гърция, Испания, Италия и свои проблеми. Вие сте в периферията и нямате централна роля. Което може да е от полза в даден момент.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665325
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив