Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2012 18:37 - Бързата храна повишава риска от депресия
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 656 Коментари: 0 Гласове:
0



 Яденето на готови запечатани храни и бързи закуски може да увеличи риска за депресия показва ново проучване.

Според проучването, започнало през 1999г и проведено сред 9000 испанци, тези, които консумирали т.нар. бързи закуски – сандвичи и пица били с 40% по-склонни да развият депресия спрямо тези, които консумирали малко или изобщо не подобна храна. Рискът бил по-висок при хората, които консумирали повече подобни видове храна.

Към рисковата група се отнасяли и испанците, които консумирали често фабрично запечатани храни като кроасани и кексчета.

Учените от университета Навара в Памплона, Испания, провели изследването твърдят, че не са изненадани от резултатите. Не за първи път се доказва вредното влияниена бързата храна върху организма. Известен е високия процент на развитие на затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания сред консуматорите на бързите закуски.

За пореден път се обръща внимание на значението да се промотира сред населението здравословно хранене с избягване на фабрично запечатани готови храни и увеличаване консумацията на плодове, зеленчуци най-вече.

Според испанските автори на депресията засяга 121 милиона души по целия свят. Въпреки че малко се знае за влиянието на храненето върху това състояние, някои други проучвания изтъкват значението на зехтина, витамините от група В и омега-3мастните киселини за превенция.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2670722
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив