Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2012 10:48 - В БЕРЛИН ПРИСТИГА ГОЛИЯТ ФОТО-ХАРЕМ НА ХЕЛМУТ НЮТЪН
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 765 Коментари: 0 Гласове:
0



 eдна гола дама коленичи в леглото, на гърба й има седло.. Кой ли е ездачът?... Друга красавица позира облечена, с цигара в уста, но ефектът е тъкъв, сякаш по тялото й няма дрехи....
С две думи – типичният Хелмут Нютън (1920-2004), фотографът, превърнал голото женско тяло в своя жизнена философия. Роденият в «Шьонеберг» берлинчанин е примамен като юноша от екзотиката на Австралия, където се жени за актрисата Джун Браун. 

Преминава през Лондон, но не остава в Англия, защото не се чувства продуктивен. Прелъстява го градът на разврата Париж, където се развихря, преоткрил себе си. Накрая приключва жизнения си път в Ню-йорк, където на 23 януари 2004 година загива в автомобилна катастрофа на звездния «Сънсет булевард.  Урната с праха му е положена в гробището на берлинския «Фриденау». 

Пред фиксираният на темата женско голо тяло творец се разголват най-мистичните красавици и супер модели на австралийския и парижкия «Вог», за които художникът-фотограф работи. Пред спокойният поглед на обектива му се «изповядват» най-недостъпните жени.

На 1 юни в Берлин в Музея за фотография в «Шарлотенбург», се открива изложба на фотографа-легенда: 200 снимки на женските тайни, разбулени само както Нютон може да го стори: със силата на еротиката
и слабостта на силата – голи и неземни проекции на въображението.

Перфектни тела, елегантни пози и всичко, към което се стремят топ-моделите го има в топ- жените на фотографа. На 1 юни ще бъде показана серията му модни снимки „White Women“ («Бяла жена», от 1976 г, направени от времето, когато Нютон работи за «Вог». Сексът среща елегантността в „Sleepless Nights“ («Безсънни нощи»), от 1978 г. 
В експозицията влиза и цикълът «Big Nudes» от (1981) – жени, носещи на себе си само високи токчета.

Изповедникът на женското голо тяло е имал само една жена в живота си – актрисата Джун Браун, позната с артистичния си псевдоним Алис Спрингс. Вдовицата на Нютън ще присъства на откриването на изложбата.    
image image image image image image image image image Голи форми: „Автопортрет със съпругата си и моделите».  


Тагове:   възраст,   здраве,   мозък,   секс,   ум,   памет,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2676687
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив