Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2012 08:20 - 5 нови идеи от Microsoft Research за общуване човек-компютър
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 718 Коментари: 0 Гласове:
0



 Наскоро в Тексас се състоя 30-тата конференция Conference on Human Factors in Computing Systems. Съвсем неизненадващо, главна роля в нея се падна на компанията Microsoft. От там представиха пет съвършено нови идеи в областта на взаимодействието между човек и компютър - започвайки от проекционна технология, акустична технология и стигайки до използването на човешкото тяло като антена, приемаща електромагнитни вълни от околната среда.

Ето повече подробности за всяка от петте технологии.

 

Humantenna

Представете си нещо от рода на сензора Kinect, с изключение на една подробност - за да работи Humantenna, просто не е нужен никакъв Kinect. Необходимо е потребителят да носи на гърба си раница със специални чувствителни елементи, които измерват съпротивлението и електричеството, възникващо между различните точки на тялото. Чрез измененията в тези параметри системата определя жестовете, движенията и позата на човека. Ако се питате откъде се получава електричеството, течащо по човешкото тяло - от въздействието на електромагнитното излъчване от осветителните тела, електрическите проводници и други електронни устройства. Трябва да се отбележи, че разработката засега е на ниво прототип и затова габаритите все още не са достатъчно малки, за да бъде използването й максимално удобно. Това обаче в най-скоро време ще бъде коригирано.

 

 

 

LightGuide

Това е технология, която се явява нещо като цифров обучител - чрез нея лесно и бързо може да се научите как да използвате например определена вещ, как да свирите на музикален инструмент, как да работите с някаква машина и т.н. LightGuide използва проектор и датчици за движение, чрез които „ученикът" бива инструктиран в интерактивен режим. Какво точно трябва да направи и как да премества, да кажем, ръката си, той бива напътстван с помощта на различни проектирани върху кожата му подсказки. Така той научава какви са най-правилните действия, които трябва да извършва, за да постигне целта си.

 

 

 



Тагове:   възраст,   здраве,   мозък,   ум,   памет,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2674188
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив