Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2012 13:37 - Баневи няма повече да дерат кожи на къмпинг „Веселие”
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 391 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.05.2012 13:41


 

Край на ерата Баневи на къмпинг "Веселие". "Изи Шоп" ЕАД е новият наемател на созополският къмпинг, съобщиха от МРРБ. Решението на министерството е от 23 май, след като спечелилата на първия тур фирма софийската "Екомедия" ООД се отказа. 
"Изи Шоп" е втората в класацията при проведения търг и наемната цена, която ще плаща е 22 920 лева с ДДС на година. До две седмици трябва да внесе едногодишния наем, съобщава сайтът burgasnews.com. Така един от най-предпочитаните къмпинзи по Южното Черноморие вероятно ще стане по-достъпен за българи. През миналата година концесионер на къмпинг „Веселие” беше фирма „Хелио Турс”, собственост на семейство Баневи. Още преди няколко години те  вдигнаха огромен хотел в непосредствена близост до плажната ивица. За да осигурят спокойствие на гостите в хотела си, концесионерите искаха по 50 лева за чадър и 30 лева за шезлонг, които винаги са по два. Така случайните туристи, които решат да събират тен на „Веселие”, трябваше да броят над 100 лева, което беше абсолютен рекорд, дори и за Европа. А известният в близкото минало нудистки къмпинг беше украсен с две красноречиви табели - "Зло куче" и "Забранено за нудисти!".

По времето на соца "Хелио Турс" бе държавна фирма, управлявана от червения активист Петър Петров. Тя беше доста апетитна хапка, защото в активите й влизаха къмпингите "Веселие", "Градина", "Каваците Юг", "Черноморец" и "Златна рибка". Банев успя да я вземе по време на т. нар. масова приватизация, която ще остане в историята като най-големия грабеж в новата история на България. Тогава няколко приватизационни фонда прибраха боновете на милиони българи и с тях изкупиха срещу хартия, а не реални пари огромни държавни активи.  Банев купи държавната фирма чрез своя фонд "АКБ Форест", а договорът бе подписан от тогавашния вицепремиер от СДС Петър Жотев.  След като не си плащаше концеисонната такса обаче, къмпингите му бяха взети.



Тагове:   възраст,   здраве,   мозък,   секс,   ум,   памет,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2671782
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив