Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2012 14:05 - СТЕЛА БАНКОВА: КУНЕВА ТРЯБВА ДА ПОНЕСЕ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1770 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Една от най-активните и идеалистично настроени народни представители от 39-ия и 40-ия парламент Стела Банкова си припомни времето на драматичните си изяви в парламента.
"Меглена Кунева в по-справедливи времена трябваше да понесе наказателна отговорност. Тя помогна за убиването на селското ни стопанство. Съвсем официално и на високо ниво”, изригна Банкова и върна лентата назад: "Преговорите с Еврокомисията бяха на тъмно и непрозрачни. Българските земеделски квоти бяха договорени не просто неизгодно. Убито беше селското ни стопанство - съвсем официално и на високо ниво. Кунева предаваше българските интереси непрекъснато. Тук не знаехме какви ги върши. Преговорите по глава “Земеделие” се водеха изключително тайно. Спомням си как се вълнуваха земеделските производители в Полша по същото време".

Тя е категорична, че зад неуспялата кандидатка за президент стоят чуждестранни интереси. “Меглена Кунева беше и е подкрепяна от български и чужди интереси. Спомняте ли си как в парламента посрещнахме Ферхойген? С фанфари и фалшив ентусиазъм. Та нали той съсече АЕЦ “Козлодуй”?! Той и Барозу са хората, които подкрепяха и подкрепят Кунева отвън. Тя и сега беше изстреляна необяснимо. Нима е изключителен политик? Не мисля...”, обяснява си възхода на бившата еврокомисарка Стела Банкова. 

Тя призна, че дълго време след излизането си от политиката е била безработна. "Вярно е, че половин година след парламента бях контингент на бюрата по труда. В такава политическа и обществена ситуация, това е нормално. Трудно е дори да покажеш на повече хора, че си искрен, ако нямаш зад гърба си солиден финансов ресурс", признава бившата депутатка.

От няколко месеца Банкова заработва хонорар в неправителствена организация, занимаваща се със социални проблеми и здравеопазване. “Първият закон, който приехме беше законът за хазарта. Много ме притесни това. Не съм млад човек, спомням си поемата на Христо Радевски, който казва “ти си права, дори когато съгрешиш”. Това не бива да се казва за родната политика. Не е така”, спомня си причината за напускането на НДСВ Банкова.

Сега Банкова пак била заета с донкихотовска кауза – бори се за правата на онкоболните в страната. “Имам лична причина да се занимавам с това”, лаконична е неуморната бивша депутатка. Тя и сега не може да се примири с куп несправедливости в политиката и обществото. За разлика от много свои колеги политици обаче, изглежда искрена. В своя избирателен район не успява да се пребори с Емилия Масларова за място в парламента. 

“Аз съм единственият депутат, който не отиде нито веднъж на задгранична командировка. Стигаше ми да работя здраво в България. С моя колега Минчо Христов успяхме да внесем десетки законопроекти. Наложихме се за това потребителския кредит да няма наказателна лихва.
Помогнахме на много справедливи каузи. За мен идеалите са много важни. Когато се променяше конституцията, решихме, че трябва да се направи така, че депутатския имунитет да бъде снет. Никой не искаше да чуе такова нещо”, каза Стела Банкова


Тагове:   ново,   Гоце,   бТВ,   мафия,   Кунева,   Гергов,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2674192
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив