Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2012 18:01 - БЕЗБОЖНИК ПОТРОШИ ИКОНА ЗА 2 МЛН. ЕВРО В "АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ" (УНИКАЛНИ СНИМКИ)
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 3796 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Една от най-ценните икони в храм-паметника "Александър Невски" - тази на Иисус Христос, е била потрошена посред бял ден. Преди посегателството творбата на руския художник Виктор Васнецов е оценена на 2 милиона евро.
Иконата е била нацелена с камък от все още неизвестен тийнейджър около 14 часа вчера. По време на престъплението в храма нямало богомолци, а клисарите били заети с рутинните си задължения. Те се стъписали от трясъка и не успели да видят добре гамена.

Екип на БЛИЦ засне пораженията по иконата. След свирепия удар на безбожника е останала сериозна дупка върху творбата.

В 16 часа днес храм-паметникът бе посетен от екип на културното министерство. "Иконата е оценявана няколко пъти. Цената й е около 2 милиона евро. За реставрирането й ще трябват около 250-300 000 лева", обясниха пред БЛИЦ представителите на министерството.

По време на престъплението дежурен в храма е бил отец Костадин. Лично председателят на катедралния храм епископ Тихон препредаде пред БЛИЦ разказа му: "Чул е трясък, след което е видял само гърба на безбожника. Според него е наркоман на около 16-17 години".

В "Александър Невски" вече е извършен оглед от служители на МВР. Според събраните от разследващите показания злосторникът е с черна коса, висок около 160 см, обут с къси панталони и облечен с блуза с къси ръкави. По информация на БЛИЦ столичната кметица Йорданка Фандъкова е обещала да разпореди назначаване на постоянна цивилна охрана на свещеното място.

В същото време обаче екипът на БЛИЦ стана свидетел на грозна гледка. Докато епископ Тихон обясняваше за престъплението, няколко джебчии наобиколиха група италиански туристи, разглеждащи поразената икона, и в продължение на няколко минути дебнеха всяка възможност да упражнят сръчността си върху чужденците. До кражба не се стигна, благодарение на късмета на туристите, но потресаващо в случая бе бездействието на явно привикналите с какво ли не клисари.                                                                                                                        
image image Снимки: Венера ВАСИЛЕВА


Тагове:   бандит,   корупция,   убийство,   съд,   право,


Гласувай:
4



1. анонимен - да не е некое дете - индиго? СМЕХ!
02.06.2012 23:42
да не е некое дете - индиго? СМЕХ!
цитирай
2. анонимен - От Живко
03.06.2012 05:47
Безбожник е българския евивалент на атеист. Атеистите са видни философи, академици, професори,бизнесмени и т. н. но не и хулигани. Защо не използвате друг термин, като например друговерец или момче "сексуално убидено" от църковен служител? Всички лоши неща по света в момента стават с участието САМО на вярващи!
цитирай
3. анонимен - експерт
05.06.2012 22:42
Мистър Бийн ще я реставрира безллатно!
цитирай
4. анонимен - Обикновенно богохулството има последици...
07.06.2012 14:39
В един от сайтовете имаше пост за поразена от божията ръка развратна рускиня, позволила си богохулство с икона на св. Николай Чудотворец. Може би и този глупак си търси участта.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2671793
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив