Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2012 15:45 - МИРИШЕ НА ВОЙНА - САЩ УВЕЛИЧАВАТ БОЙНАТА СИ ФЛОТИЛИЯ В ТИХИЯ ОКЕАН
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1528 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 02.06.2012 16:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Съединените щати ще предислоцират до 2020 г. повечето от бойните си кораби в Азиатско-Тихоокеанския район. Освен това ще бъдат увеличени броят и мащабът на двустранните и многостранни военни учения с партньори и съюзници.
“Ще се увеличи от 50% на 60% делът от бойната флотилия на САЩ, разположена в района. Това включва и поддържането на 6 бойни групи с ядрени самолетоносачи”, каза на форум в Сингапур министърът на отбраната на САЩ Леон Панета. Той разкри част от новата стратегия на страната.

Пекин е недоволен от изместването на американския военен акцент към Азия. Тази година китайската делегация за форума, организиран от Международния институт за стратегически изследвания (IISS), е на доста по-ниско равнище - възглавява се от зам.-директора на китайската Академия за военни науки, а не от министъра на отбраната, както беше през 2011г.

Панета отхвърли подозренията, че увеличаването на военното присъствие, при това след края на войните в Ирак и Афганистан,има за цел да сдържа възхода на Китай като глобална сила.

"Не сме наивни в отношенията си с Китай, нито пък китайците в отношенията си с нас. И двете страни добре разбираме, че няма друга алтернатива освен да си сътрудничим, включително на ниво въоръжени сили, и да подобряваме комуникацията помежду си. Това е типът развити отношения, към които се стремим по отношение на Китай", каза Панета. Той призна, че все пак Вашингтон и Пекин имат редица различия, включително в Южно китайско море.


Към март 2012г. САЩ разполагат с 282 военни кораба, включително тези за снабдяване на бойните. През следващите две години се очаква броят им да намалее до 276. След това според разпространената през март 30-годишна прогноза за строеж на военни съдове, те трябва да се увеличат на 300, което засега изглежда трудно постижимо при финансовите ограничения, наложени от кризата.   
www.facebook.com


Тагове:   Азия,   Китай,   Америка,   Европа,   пазар,   долари,   коли,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. podvodni - Ами не мирише. Обърни внимание на ...
02.06.2012 16:08
Ами не мирише. Обърни внимание на плануваната година и на изявлението на Панета:
""Не сме наивни в отношенията си с Китай, нито пък китайците в отношенията си с нас. И двете страни добре разбираме, че няма друга алтернатива освен да си сътрудничим, включително на ниво въоръжени сили, и да подобряваме комуникацията помежду си. Това е типът развити отношения, към които се стремим по отношение на Китай", каза Панета. Той призна, че все пак Вашингтон и Пекин имат редица различия, включително в Южно китайско море."
Това не е противопоставяне апокана или по-точно - молба!!!
Много е интересно за какво?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2674217
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив