Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2012 07:06 - Жените вече не искат да са феминистки
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1375 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Феминизмът в съвременния свят вече се смята за отживелица и твърде агресивен, a самите представителки на нежния пол го загърбват.

Това пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Данните от анкетата, показват, че само една на всеки седем се определя като феминистка, постигнала равенство с мъжете по отношение на заплащане и мения.

Много от жените са на мнение, че авторката на романите за Хари Потър Дж. К. Роулинг - самотна майка, превърнала се в милиардер, е по-добър пример за силен и независим модел за подражание от феминистката икона Джърмийн Гриър.

В действителност близо една трета от британките описват радикалния феминизъм на Гриър като "твърде агресивен" към мъжете.

 

Една четвърт от участничките в анкетата

вече не възприемат "феминистка" като положителен етикет за жените.

Според една на всеки пет дами понятието е старомодно и не е приложимо към тяхното поколение.

Седемнадесет процента от анкетираните британки смятат, че феминизмът е "отишъл твърде далече, потискайки силния пол, и губейки представа за естествената роля на мъжете и жените".

По-младите жени са тези, които засвидетелстват най-слаба подкрепа към феминизма.

Едва девет процента от дамите на възраст между 25 и 29 и само осем процента от тези на възраст между 20 и 24 години се определят като феминистки.

"Съвременните жени усещат, че традиционният феминизъм повече не "работи за тях", тъй като е твърде агресивен, предизвиква разделение и пренебрегва редица лични обстоятелства.

Днешната жена вече не възприема мъжа като "враг" - вместо това той е неин партньор, баща, брат, син, който заслужава да бъде обичан и ценен.

Ясно е, че вече няма битка, а сближаване на половете, за да се превърне обществото в удобно място за всички", коментират социални анализатори.




Гласувай:
0



1. анонимен - Е, след сто години започнал да им ...
19.10.2012 07:24
Е, след сто години започнал да им идва акъла по малко. Зели да се усещат, че мъжа: "е партньор, баща, брат, син, който заслужава да бъде обичан и ценен." Евала за схватливостта.
цитирай
2. анонимен - "Основната клетка на обще...
19.10.2012 07:32
"Основната клетка на обществото" - семейството е поразено от раков вирус "еманципация" и това няма как да не се отрази на здравето на цялото общество. Обществото ни е смъртно болно преди всичко от разпад на клетките, а оттам вече проблемът обхваща и другите органи и системи. Но пък някои патки получиха възможност да се изживяват като "свободни" и като голямата работа. На печалившите честито и наздраве.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665125
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив