Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2012 06:50 - Еволюцията продължава. Какви ще са хората от бъдещето?
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1141 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Един експеримент си поставя за цел да създаде образа на човека след 1000 години. Най-вероятно не сте се замисляли, но реално еволюцията никога не е спирала и продължава и днес. Ние, днешните хора, сме доста по-различни от тези, живели преди 100 години например. А какви ще са хората след нас?

Според британското списание Sun, позоваващо се на научни източници, еволюцията се определя от дейността и начина на живот. Ето защо се предполага, че човекът от бъдещето ще е средно 2 метра висок. Има се предвид, че днес средно американците са с 2,5 см по-високи от тези, живели през 1960 г.

Мозъкът ни ще е по-малък. Това вероятно ще е резултат от напредването на технологиите, което предполага все по-малко натоварване на мозъка в ежедневната работа.

Движенията на ръцете и чувствителността им ще са значително по-развити, за да се справяме по-добре с айфоните и клавиатурите. В същото време ръцете ни ще са по-дълги, за да извършваме повече дейности с по-малко преместване на тялото.

Благодарение на климатизацията, парното отопление и топлата вода няма да имаме нужда от окосмяване и то най-вероятно ще отпадне.

Зъбите ще са по-малко и съответно челюстите по-малки, тъй като ядем все по-меки и рафинирани храни.

Очите ни ще са по-големи, за да можем да виждаме и през нощта.

Обсъждат се значителни промени и във вътрешните органи. Възможно е червата ни да са значително по-къси - като приспособителна реакция към лесно усвояемите храни и като еволюционна защитна реакция срещу затлъстяването.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2674277
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив