Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2012 18:17 - За и против ваксините
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1147 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Много широко в Интернет пространството е обсъждан въпросът за и против ваксините и ваксинирането като профилактика изобщо. Темата не е нова и отговорът не е лесен. По отношение на ваксините не може да има „за“ и „против“ изобщо и подобни мнения не би трябвало да се вземат насериозно.

Ваксините имат своите показания и противопоказания, което заедно с дългогодишното им утвърждаване в клиничната практика ги прави достатъчно сериозен и безопасен метод на профилактика. Не можем да пренебрегнем факта, че благодарение на масово ваксиниране днес някоиживотозастрашаващи и инвалидизиращи инфекциозни заболявания (като детски паралич) са изчезнали.

В България е приет имунизационен календар, който периодично се актуализира и включва задължителни за всички деца ваксини. Те позволяват да се ограничи разпространеннието на най-честите и най-сериозните инфекции. Пропускането на задължителна ваксина не по медицински показания е многократно по-опасно за вашето дете и всички около него, отколкото поставянето й.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2673702
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив