Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2012 08:21 - Как се откриват новите лекарства?
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1230 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Новите лекарства се откриват от учени – химици, биолози, фармаколози, които най-напред работят над установяването на клетъчните и генетичните фактори, играещи роля в развитието на определена болест. Веднъж установени, тези фактори ще са основната цел – мишена на бъдещото лекарство.

Учените проучват химични и биологични вещества, които могат да повлияят на факторите, отговорни за болестта. По този механизъм се изследват хиляди вещества, като малко показват някакво значимо взаимодействие и продължават в процеса напредклинични изследвания, а едва 1 на 1000 след това участват в клиничните етапи - изпитването върху хора.

От 3 до 6 години средно продължават клиничните изпитвания на едно вещество върху пациенти, докато накрая бива преценено дали то ще бъде одобрено и регистрирано като лекарство за лечението на съответната болест.

Всяко ново лекарство се проследява стриктно и след пускането му в употреба, тъй като е известно, че е възможно редица ефекти да се появят години след лечението. Затова и има случаи, когато дори и години след регистрацията на едно лекарство то се спира от употреба.

   



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. olivie - много забравяме
26.11.2012 08:53
Преди беше по - лесно. Базирахме се на народната медицина, а от 300 съставки на лечебната билка се идентифицираше и синтезираше активната субстанция. Ма сега нали всички са хамерикански възпитаници....
цитирай
2. platttonnn - Може да е за добро,
26.11.2012 09:55
но ако не се налага,не ги употребявам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2674110
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив