Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2013 16:15 - Цацаров - имате ли представа какво се случва долу.....
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1594 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Постоянният протестиращ и обявен доскоро за общонационално издирване Чавдар Янев отново се появи пред Висшия съдебен съвет (ВСС) и бе на път да се самозапали пред сградата. Янев се поля с бензин и буквално в последния момент полицаи и граждани около него предотвратиха тежките последици.

Случката се разигра, докато главният прокурор Сотир Цацаров разговаряше с журналисти преди редовното заседание на ВСС. След това обаче той слезе долу и се качи в патрулка с Янев, за да разговаря с него и да се опита да го успокои. Когато Цацаров се качи в заседателната зала, той неочаквано се обърна остро към членовете на съвета, които бяха готови да започнат да заседават.

"Вие имате ли представа какво се случва долу?", попита първо Цацаров, което бе посрещнато с недоумение от съвета.

"Ами продължавайте си заседанието", добави главният прокурор, след което обаче разясни на членовете, че Янев е бил удържан точно преди да щракне запалката. Главният прокурор добави, че с колегата си от ВСС Димитър Узунов са били в патрулната кола, за да разговарят с Янев.

"Иначе, карайте, формулярите са важни. Нищо не ви предлагам – да си продължите заседанието, това ви предлагам", отново ядосано се обърна Цацаров.

Елка Атанасова пък го попита дали той обвинява ВСС в бездействие.

"Не, госпожо Атанасова, лично вас дори ви упреквам в действие! Ако смятате за нормално да се правим тук, че, едва ли не, не виждаме какво става долу – не тия, които са с лозунгите, а останалите, добре. Проблемът не е в тия с картоните и лозунгите, а, че преди две минути един човек щеше да пламне като факла долу! Слез долу в полицейската кола! Да беше слязла долу, Елке, да го чуеш лично. Да ти кажа честно, не се изисква много слух да узнаеш какво се случва" - с остър тон Цацаров репликира Елка Атанасова.

След това Ясен Тодоров припомни, че се е срещал с протестиращия Янев, обяснил му е, че за част от проблемите, които има, ВСС не може да направи нищо, но въпреки това днес се очаква членовете на съвета да се срещнат и със съпругата на Янев. Минути след разясненията на Тодоров, колегите му вече обмисляха прекъсване на заседанието, което обаче отново срещна несъгласието на главния прокурор.

"Аз действително реагирах доста емоционално, като влязох, но бих ви предложил заседанието да продължи. Ако заседанието бъде прекъснато, това не е изход", включи се Цацаров и заседанието вече продължи по дневния си ред.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2673725
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив