Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2013 15:23 - Трите основни принципа на общуването
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1463 Коментари: 1 Гласове:
12

Последна промяна: 06.01.2014 16:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   

 Да правиш критика на някого е безсмислено. По този начин ти поставяш събеседника си в отбранителна позиция и за него най-естествено е да търси оправдание и защита. Осъждайки някого вие ранявате неговата гордост, неговите чувства и предизвиквате възмущение у него. Вместо да недоволствате, опитайте се да разберете гледната точка на събеседника си и всъщност защо прави, това което прави.

 Похвалата ви трябва да бъде искрена.

Разликата между похвалата и ласкателството е проста – едното е истинско, другото неистинско. Ласкателството е евтина похвала. Похвалата от своя страна е най-пренебрегвания добродетел. Това, което трябва да направите е да спрете да мислите за себе си. Вгледайте се в другия и ако нещо ви направи добро впечатление – просто го похвалете. Но запомнете – правете похвалите си искрено – от сърце. Всяка друга похвала може да направи впечатление за ласкателство, а вие не искате това.

Събудете у другия силно желание.

Всеки се интересува от това което иска. Другите не ги интересува, от това което вие искате. Единственият начин да влияете на хората е да говорите за това, което ги интересува и да им покажете как могат да го постигнат. Когато ви се наложи да накарате някого да направи нещо си задайте въпроса „Как мога да накарам този човек да поиска да го направи?“

Най- накратко казано това са три основни принципа общуването. Надявам се, че ще се замислите над написаното и ако почнете да го прилагате ще забележите незабавно желания резултат.

Накратко основните принципи са:
1. Не критикувайте, не съдете и не недоволствайте.
2. Похвалата ви трябва да бъде искрена.
3. Събудете у другия силно желание.




Гласувай:
12



1. minevv - da
13.12.2013 15:34
prwilno
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2671784
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив