Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2015 11:32 - Църквата в Русия: Филмът „Левиатан" е мръсна клевета
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1906 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      image Сред обществото дори се чуват гласове той да бъде забранен в страната, макар и да е номиниран за престижния "Оскар"

Филмът „Левиатан” е една мръсна клевета срещу руската църква и руската държава”. Това се казва в официална позиция на Руската православна църква по повод филма, който е номиниран за „Оскар.” Сред обществото дори се чуват гласове той да бъде забранен в страната.

Филмът „Левиатан”, който е на път да се превърне в най-харесваната по света руска лента след „Война и мир”. Той е първият филм с награда „Златен глобус” и от „Война и мир” насам е номиниран за „Оскар” за чуждоезичен филм с реални шансове за победа, съобщава „Ройтерс”.

Действието в лентата се развива в измислено рибарско селище на брега на Баренцово море. Историята се върти около автомонтьорът алкохолик Николай, който се бори срещу корумпирания кмет, за да не бъде изгонен от дома си. Той смята, че кметът иска да му вземе земята за себе си, макар че след това става ясно, че върху нея ще се строи църква. Филмът разкрива корупцията и хаоса в цялата система, като специално внимание се отделя на егоистичната и користна православна църква.„Никога не си имал никакви права, нямаш и няма да имаш”, заявява един от главните герои Вадим, обобщавайки руското общество./Фактор/




Гласувай:
4



1. sestra - Точно епизодите с църковните служители
08.02.2015 11:45
са голямата находка на филма според мен. Точно в болното място - раковото образование държавнодуховническа мафия.
цитирай
2. platttonnn - Така е,
08.02.2015 17:18
затова е оценен и номиниран,има безспорни качества.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2664955
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив