Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2011 17:49 - Дания: България изпълни условията за Шенген и трябва да бъде приета
Автор: platttonnn Категория: Политика   
Прочетен: 791 Коментари: 0 Гласове:
2



"Ако човек е спазил правилата, той трябва да премине към следващото ниво", каза Хеле Торнин-Смит, след среща с Бойко Борисов image Премиерът Бойко Борисов се срещна с министър-председателя на Дания г-жа Хеле Торнин-Смит

Подкрепяме присъединяването на България към Шенген и ще направим всичко възможно това да се случи по време на нашето председателство, заяви премиерът на Дания Хеле Торнин-Смит, след като се срещна с премиера Бойко Борисов.

"България и Румъния изпълниха условията за влизане в Шенген,

трябва да ги стимулираме като ги приемем в Шенген.

Ако човек е спазил правилата, той трябва да премине към следващото ниво. Ние ще работим изключително активно, за да може България да получи шанса, за който толкова активно работи - членството в Шенген", каза още датският премиер.

Ние сме загрижени за безопасността на Европа и не срещаме никакви трудности да препоръчаме разширяването на Шенгенското пространство и присъединяването на България към него, уточни още тя.

 

Премиерът Бойко Борисов е запознал датския си колега с всички мерки за запазване на фискалната дисциплина, които са предприети в България.

"Помолих премиера на Дания не само да има наказание за държавите в ЕС, които не спазват ограничението за бюджетния дефицит, които не са финансово дисциплинирани,

но да има бонуси за тези, които спазват дефицита",

разказа Борисов след срещата.

От своя страна датският премиер отбеляза : "Това, което се обърка в европейското сътрудничество е, че не всички страни спазваха правилата. Макар, че България не е една от богатите страни в Европа, тя спазваше правилата и аз мисля, че България трябва по някакъв начин да получи стимул за това".

Ние искаме инструментите в ЕС да водят до изпълнение на правилата и аз останах с впечатление, че това е приоритет, който високо се оценява от премиера на България, отбеляза тя.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665029
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив