Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2006 13:36 - виц
Автор: platttonnn Категория: Технологии   
Прочетен: 1517 Коментари: 6 Гласове:
0



Всичко е въпрос на обща култура,колкото е по голяма,толкова е по лесно на носителя и да разчита послания като моите,привърженик съм на лаконичното.Имайте предвид,че моите изрази са концетрирани и многоаспектни,за разбирането им е необходимо усилие.Пояснявам горното,преди години имаше виц за учението на Мао:когато ви е.. противника не трябва да мърдате,за да не му доставяте удоволствие.....И един приятелски съвет,ако позволите, никога не приемайте нещата лично,това издава нагласа раздирана от комплекси и невроза.Последните се преодоляват със разширяване обхвата на съзнанието и с повече четене на стойностни автори.


Тагове:   виц,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Платоне,
26.10.2006 13:54
ВСИЧКО е ЛИЧНО. Ти би трябвало да го знаеш това добре.
цитирай
2. platttonnn - не
26.10.2006 15:07
Как всичко бе приятел,личното е толкова незначително пред несъзнаваното,също като лодка в океана,а азът е лодкаря.Обективното може да е всичко сър.
цитирай
3. tin4e - сигурно е много тъжно
26.10.2006 15:26
така, да направим един анализ на твоята личност платоне

ти си егоцентричен и много тъжен човек
с особено високо мнение за себе си и своите способности
тесногръд и обидчив
нахален

това са изводите ми
защото идваш тук в този блог
неканен и нежелан
пляскаш си изказванията за посетителите на блога
какви са , кои са , защо са
с презумцията , че казаното от теб е абсолютната истина
без съмнение в стойността на писаниците ти
цитирай
4. platttonnn - о...
26.10.2006 16:11
Покани ли са нужни за тук или разрешение от лумпен 1,не желая да ме четат безумци приятен следобяд...Аз съм точно такъв,както ме характеризирате дано това ви направи по щастлива....Моите писания нежелани,ако забелязвате са строго насочени,сам се лишавам от удоволствието да докосвам чудният ви ум.
цитирай
5. анонимен - добре,
26.10.2006 21:40
не споря заради спорта. опитвам се да си изясня нещо. значимостта на несъзнаваното не противоречи ли в такъв случай с ролята на Аза като лодкар?защото какво по-субективно от Аза макар и несъзнат напълно. далеч съм от философията като наука и теория. разсъждавам за живота - съвсем субективно. въпреки че често обективното ми разказва играта. предполагам въпрос на възможности, а не степен на значимост. не съм ли права?
цитирай
6. platttonnn - към анонимен
27.10.2006 11:04
Поздравления за интереса,който проявявате.Азът е комплекс или структура,която представя нашата идентичност,подържа личноста ни,връзка между съзнание и несъзнавано,подреждащият принцип и т.н.Азът на интроверта води към субективност,на екстраверта не.Преди да се прояви съзнанието,азът е потопен в несъзнаваното.Азът е условният център на съзнанието.Съзнание е всичко което,има връзка с аза и може да бъде осъзнато.Азът и съзнанието са незначителна част от нашата същност,която се представя от несъзнаваното,която чрез архетиповете управлява нашата физология-инстинктите.Изтласканите съдържания,сянката и др.могат да ни поднасят всякакви изненади,защото са извън съзнанието и не могат да бъдат контролирани от него.Само осъзнати неща могат да бъдат управлявани.Затова колкото е по развито съзнанието,толкова личноста е по интелегентна.Интелект, това е способноста за насочено мислене.Има два вида мислене фантазно и насочено.Притежаваме четири основни психологически функции:мислене,чувства,усещане и интуиция,всяка от тях може да бъде водеща и това характеризира личноста в голяма степен......
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2675609
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив