Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2008 08:36 - Истината
Автор: platttonnn Категория: Технологии   
Прочетен: 774 Коментари: 0 Гласове:
0



Българските престъпници в Испания са големи професионалисти, а „специалитетът“ им е търговия с крадени коли. Това заключава престижният испански всекидневник ABC de Sevilla в публикация, анализираща "качествата" на българските престъпни групировки.

Авторът Карлос Идалго разказва за престъпленията на балканските банди в Испания в материал под заглавие "Членове на бившата БКП закрилят българските престъпници в Испания", съобщава DW.

Основните акценти в публикацията: В годините след падането на Желязната завеса в Испания започват да прииждат престъпници от Източна Европа, живели дотогава под комунистически режим.

Ясен пример за това са всички български престъпници, които идват в страната с протекция от членове на бившата комунистическа партия, твърдят испански полицейски източници.

Избухването на конфликти на Балканите и контрареволюциите след падането на комунистическия режим в Източна Европа са помогнали на много високопоставени по време на режима хора бързо да забогатеят.

Те източват банките и сформират криминални групировки, посочва публикацията.

„Престъпността в България преди беше свързана най-вече с търговията на наркотици и то с разрешението на тогавашното правителство. Сега преследваме същите тези комунисти“, казват от специалния отряд за борба с престъпността в Мадрид и допълват:

„Те започнаха да си вредят един на друг. Българските престъпни групировки са на много добро ниво в най-лошия смисъл на думата. Те са много старателни и големи специалисти, експерти са в трафика на дрога, например, във фалшифицирането на банкноти или кредитни карти. Географското разположение на България е особено благоприятно за трафика на наркотици през Балканите".

През септември 2007 година в Испания са били конфискувани 403 000 фалшиви евро под формата на банкноти от 200 евро.Банкнотите са били с изключително добро качество, а престъпната групировка е била съставена от румънци и българи.

Според Карлос Идалго, идвайки в Испания, българите бягат от разчистването на сметки в родината. Те се занимават най-вече с търговия на наркотици и оръжие, а „специалитетът“ им е търговия с крадени коли.

Авторът на статията припомня, че през юли 2007 българин е бил прострелян на оживена улица в Шамбери – той също е търгувал с автомобили.

Когато през 1999 година се създава специализиран отряд за борба срещу подобни престъпления, вниманието е насочено главно към страните от бившия Съветски съюз.

Много бързо обаче хора от бившия комунистически блок, например от Полша и Украйна, се заселват в Испания и започват да тормозят свои сънародници, живеещи в Мадрид.

Карат ги да им плащат рекет, например, който зависи от финансовото положение на жертвата.

Една от най-опасните криминални групировки е Групата на Ремигиус – мрежа от 4 поляци, които са извършители на 4 убийства в Испания.

Румънските престъпници пък идват главно от Тандарей или Браила. Те опитват всичко – от най-простичкото до най-сложното – фалшифициране на банкноти, кражби в метрото, фалшифициране на кредитни карти, трафик на хора.

Престъпниците от Източна Европа живеят навсякъде, но най-много има около Енарес, пише ABC de Sevilla.

Главната причина за повторното извършване на престъпления от тези групировки е безнаказаността, казват от испанската полиция.

Сърбите, босненците и хърватите са малко на брой – най-вече бивши военни, които са запознати перфектно с механиката на оръжията.

Руснаците се занимават най-вече с наркотрафик и пране на пари, твърди ABC de Sevilla.

Косоварите са дошли в Испания като бежанци, но те имат опит от войната. Дисциплината им е идеална за извършване на престъпления, изискващи технически познания и за тях не представлява трудност да обезвредят каквато и да била алармена системa.





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2674731
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив