Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2010 18:37 - Набуко засега се отказва от газ от Иран
Автор: platttonnn Категория: Технологии   
Прочетен: 943 Коментари: 0 Гласове:
2



Компанията за строителството на газопровода потвърди две направления за доставки - на турско-грузинската граница и на турско-иракската граница  

Компанията за строежа на газопровода „Набуко“ не планира засега направление за доставка на природен газ от Иран, както се предвиждаше първоначално, като газовата връзка трябваше да стане на турско-иранската граница, съобщиха от компанията.

На последната си среща в Анкара акционерите приеха изменения по концепцията за снабдяването с природен газ. Потвърдиха се две направления и свързаните с тях инженерни работи вече са наредени.

Поради политическата ситуация в момента обаче компанията „Набуко“ не потвърди и не планира засега трето направление на турско-иранската граница, както бяха първоначалните заявки.

Предвижда се доставки да има на турско-грузинската граница и на турско-иракската граница. Планираният маршрут предлага широк набор от източници на захранване за газопровода Набуко, който ще получава газ от Азербайджан, Туркменистан и Ирак, посочват от Набуко. Това е проект с различни източници и като такъв няма да разчита на един доставчик, за да работи газопроводът, допълват от компанията.

Инвестицията за газопровода е на стойност 7,9 млрд. евро по предварителни оценки. В момента акционери в проекта са OMV Gas&Power, MOL, Transgaz, „Български Енергиен Холдинг“, Botas и RWE. Планираният капацитет след крайната фаза е 31 млрд. куб. м. Планира се строителните работи на практика да започнат през следващата година и първият газ да тръгне по тръбата през 2014 г.

var $jsw_div="article_text"; var $jsw_active=true; var $jsw_pageid=2;


Тагове:   иран,   Набуко,   отказва,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665462
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив