Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2010 12:52 - Вкарват канализация на 14 района в София
Автор: platttonnn Категория: Технологии   
Прочетен: 901 Коментари: 0 Гласове:
1



Изграждането на канализация в столичните райони ще е "ударно" през следващите три - пет години. В интервю за БТА заместник-кметът на София Ирина Савина посочи, че средствата за изграждането на канализация на местата, където тя липсва, ще са от "Софийска вода", както и от оперативна програма "Околна среда".
Общината има изготвени идейни и работни проекти за изграждането на канализация на територии от 14 столични района. 
В следващия петгодишен период ще се опитаме всички места на територията на София без изградена канализация (кв. "Бенковски", "Модерно предградие", "Орландовци", "ВЕЦ-Симеоново" и др.) да са с такава.
До края на годината трябва да започне изграждането на първия етап от канализационната мрежа в местност "Сливница", която е между булевардите "Ломско шосе", "Добринова скала" и "Панчо Владигеров".

Първият етап обхваща бул. "Добринова скала" и ул. "Луи Пастьор", като след завършването му догодина ще се продължи със строителството на останалите два етапа с краен срок за изпълнение 2013 г. През тази година ще започне изграждането на канализационен колектор в ж.к. "Надежда" - за територията между бул. "Ломско шосе", ул. "Христо Силянов", ул. "Екзарх Стефан" и ул. "Бели Дунав". Той трябва да е готов до края на следващата година.

Със същия срок на изпълнение е строителството на помпена станция за отпадни води в кв. "Илиянци". В два квартала от столичния район "Сердика" се работи по изграждането на канализация. В кв. "Бенковски" се изгражда канализационен колектор по бул. "Лазар Михайлов", както и на помпена станция за изтласкване на отпадните води към пречиствателната станция в Кубратово. Строителството на колектора и Помпената станция са започнати и ще бъдат завършени до края на 2011 г.

До края на тази година ще започне изграждането на главния колектор "1" от ул. "Сребърна" до Околовръстния път за отводняването на местност "Кръстова вада - Изток". Проектът трябва да приключи до 2013 година, а след него започва изграждането на канализацията в квартала, което е с краен срок срок до 2015 година.
До средата на следващата година трябва да започне и строителството на главните колектори в местността "Кръстова вада - Запад".
След строителството на друг от колекторите по програма ИСПА - Десния Перловски, ще започне изграждането на главни канализационни колектори за местност "Манастирски ливади - Изток". То ще е поетапно с краен срок за изпълнение 2014 г. До края на следващата година трябва да е готова канализацията за кв. "Симеоново". Строителството на главните колектори за нея ще започне през тази година.

В кв. "Драгалевци" също ще се строят главни канализационни колектори. Изграждането на вътрешната канализационна мрежа ще започне след приключването на строителството на главния колектор "1", а крайния срок за изпълнение на канализацията на "Драгалевци" е до 2015 година. В село Кокаляне от район "Панчарево" ще се изгражда локална пречиствателна станция за отпадни води.
През следващата година предстои да се изработят проекти за изграждането на канализация в кв. "Бояна", едноименната вилна зона, кв. "Киноцентъра", местност "Ботаническата градина" и местност "Павлово - Бъкстон - Триъгълника". Изграждането на канализационна мрежа там ще е в периода 2012-2015 година.


 


Тагове:   канализация,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2674016
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив