Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2011 10:01 - Защо полудяват някои хора
Автор: platttonnn Категория: Технологии   
Прочетен: 3396 Коментари: 4 Гласове:
4



Да излезне от съзнание се случва на всеки. Известно е отдавна,че гневът е кратка лудост. Обаче лудоста ни е различна. Интровертите с вечните си страхове,съмнения и фантазии,стигат до мозъчно изтощение,и се затварят още повече в себе си. Техният ярък индивидуализъм е причина за собствено мнение,с което те разполагат за всеки неизяснен случай. Субективноста е страшният им господар.В тяхната психична нагласа обаче се корени благоприятния факт,че не досаждат на околните. При екстравертите нещата са много опростени,те нямат собствено мнение,затова всъщност са известни със своята обективност. Липсата на индивидуалност,обаче ги прави стадни. Те са безличен материал в ръцете на доказани авторитети. Това изкушава някои техни събратя,склонни към измама и манипулации. Липсата на аз съзнанието ги прави на безпомощни жертви. Изтласкването ги спасява временно от дълбоко разочарование,но ги лишава от съзнателен контрол на постъпките им. И драмата се задълбочава. Ролята на несъзнаваното е да създава проекций,които при осъзнаване,от психологически грамотния човек,водят до разширяване обхвата на съзнанието. Това за жалост е непознато при екстраверта,той няма поглед навътре,той е обективен. Неговия девиз: Когато фактите говорят и Боговете мълчат,не винаги му е от полза. Защото много факти са манипулативни,ще оспори интроверта,но няма кой да го чуе,други са господарите,имащи авторитет,пред бедния стаден човек. Финалът е много неприятен,не само за жертвите,но и за публиката. Тя бива заливана,луд умора няма,с теми за преследване и подслушване от извнземни. Отвсякъде бликат световни заговори,и тайнствени организации. Човекът е описан като,безпомощна и жалка твар.В случая говоря за учени глупаци. А всичко това е просто един сън наяве,който се явява компенсаторно,но за осъзнаването е нужен или силен,аз,или вещ психолог.


Тагове:   ново,   лъжа,   истина,   игри,


Гласувай:
4


Вълнообразно


1. dalida - Интровертът си има мантра и тя е:
26.03.2011 08:58
"Първо мисли, после говори" !
цитирай
2. dalida - Интровертът не е това, което е написано в интернет.
26.03.2011 09:01
Спрете да приемате интровертността като нещо ненормално.

Половината от хората са интроверти - просто не го заявяват демонстративно.

Като следват правилото си - Първо мисли, а после говори!, интровертите доказват на другите около тях, че не са глупаци.
цитирай
3. dalida - Още примери на интроверти:
26.03.2011 09:04
Писателката Джоан Роулинг - наскоро обявена за най-влиятелна жена във Великобратания от група редактори на списания - сама се обявява за интроверт. Други известни личности, които са склонни на интровертност, са холивудски зведи като Мерил Стрийп и Гуинет Полтроу, бизнесменът и милиардер Бил Гейтс, британската кралица и дори американският президент Барак Обама.
цитирай
4. dalida - И, последно:
26.03.2011 09:05
Вътрешният свят на интровертите също така означава, че те са по-способни да обръщат внимание на собствените си мисли, като разполагат с вградена способност да се съпротивляват на външни отвличащи вниманието фактори по начин, на който екстровертите не са способни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2675439
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив