Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2011 18:48 - Пожарът в Централен Балкан е умишлен
Автор: platttonnn Категория: Туризъм   
Прочетен: 2527 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 28.11.2011 18:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Пожарът се е разгърнал на широк фронт и има множество огнища, което засилва съмненията за умишлен палеж. Дирекцията на парка подготвя сигнал до Районната прокуратура в Троян.
image Пожарът в горската част в Национален парк „Централен Балкан" вероятно е умишлен, заяви Нела Рачевиц, директор на парка. Според нея причина за умишлени действия би могло да бъде освобождаването на пасища от растителност. Пожарът, обхванал суха трева, папрат, храсти и шума в горската част в Национален парк „Централен Балкан” в община Троян, избухна днес по обяд. Огънят е лумнал над махала Нешковци, община Троян.

Пожарът навлиза в границите на резерват "Стенето". Характерът на терена не позволява достъп на коли до огнищата. Проблеми за погасяването на огъня създават вятърът и голямата му площ.

Успокоителното е, че наблизо няма иглолистни гори и култури./БЛИЦ
 



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. planinitenabulgaria - За пожара:
29.11.2011 17:51
Пожарът е дело на нечия просташка ръка, запазила текезесарските методи на палене на ливади и стърнища. Този метод се прилага из целия Балкан, но сега е невероятно топло за сезона и неподхдящо за палеж. Аз съм виждал многократно до сега обгорени по този начин напр. ливадите над махала Лескова.
А с. Нешково, там достъп имат само няколкото останали хора. Те са го запалили. Но добре, че огънят не е стигнал смърчовете под хижите Дерменкая и Добрила, защото щяха да унищожат резервата Стенето.
Такава природа имаме и такива простаци....
Коста
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665041
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив