Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2012 07:32 - ХОРЕОГРАФЪТ НА ВИДИНСКИЯ КЮЧЕК: С КАКВО АЗИС Е ПО-ЛОШ ОТ СОФИ? (ВИДЕО)
Автор: platttonnn Категория: Забавление   
Прочетен: 1187 Коментари: 0 Гласове:
0



 "Софи може, а Азис - не? Какъв е този двоен стандарт?", чудят се феновете на Краля на попфолка във Видин. Във вторник градът се озова в центъра на прожекторите, след като в нета се завъртя клипче, на което навръх 8 март хлапета се кълчат в кметството под звуците на Азис. Родители и граждани са възмутени. Организаторите на кметския кючек обаче - не. Скандалният хореограф Методи Филчев, подготвил детската програма, защити идеята си в края на програмата си те да разпуснат с жизнерадостните ритми на Азис от песента му "Мразиш".

Азис създава настроение - а такава бе и целта на импровизираното изпълнение. Така известният във Видин хореограф Методи Филчев защити идеята си за кючек в кметството. Пред Дарик радио той заяви: "Децата го харесват, той е световна величина... Интеграцията на малцинствата става чрез образование и култура. Ако бяха играли на мелодия на Софи Маринова, която ще представя България на Евровизия, тогава какво щяхте да кажете?"

Какво се случи във видинската община? Преди обяд на 8 март деца от формацията на Методи Филчев сами пожелали да поздравят жените от администрацията и от регионалния инспекторат по образованието, който се намира в същата сграда, с празника. Никой не е проверявал програмата им предварително, за да не бъде заподозрян в цензура.

Просто децата, ученици от основното училище "Софроний Врачански", което се намира в ромския квартал "Нов път", са се появили в уречения час на площадката на шестия етаж на сградата, където е кабинетът на кмета Герго Гергов и заместниците му. Кметът този ден е отсъствал, но са се събрали около 30 души, предимно жени от съседните етажи. Имало и 7-8 учители и журналисти от местните медии, поканени от пресслужбата да разкажат за събитието. "Бях провокиран от музиката, от шума и излязох при децата", призна секретарят на общината Орлин Василев. "Бяха весели, доволни, че могат да покажат изкуството си пред нас. Програмата бе дълга - изиграха няколко танца, един от които беше кръшно българско хоро.

Рецитираха стихове, посветени на жената, на майките. Азис беше накрая, за кратко", разказа Орлин Василев. Клипът с продължителност 80 секунди е качен в сайта на видинско радио, оттам родител го пуска в социалната мрежа Туитър. Така той става хит. След първоначалното ругаене скандалният клип е на път да изпълни и по-полезни намерения - да накара учители и общественици да се заинтересуват какво пеят децата в училище, какво харесват и на какво ги учат. Министърът на образованието Сергей Игнатов вече разпореди проверка на съдържанието на музикалното обучение заради същия скандал.

Методи Филчев не е самоук учител, скачат защитниците му във Видин. Целият му живот е свързан с танците. Като млад е бил танцьор в тогавашни профсъюзни състави. Завършил е хореография и се гордее, че е колега на Нешка Робева и на талантливите танцьори от балет "Арабеск".

Преди 15 години е създал първия си състав "Ансел", спонсориран от покойния вече мастит ромски бизнесмен Алико. След смъртта му съставът, вече с друго име, се финансира по проекти от различни фондации, които получават пари за ромската интеграция от национални и европейски фондове.




 


Тагове:   Азис,   училище,   чалга,   учител,   гей,   ученици,   Софи,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2675399
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив