Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2012 06:05 - Геймърското PC „Ураган“ ще помете всяка съвременна игра
Автор: platttonnn Категория: Забавление   
Прочетен: 1031 Коментари: 0 Гласове:
0



  Оборудван с 4-ядрен AMD процесор, 16 GB RAM и супербързо SSD Samsung 830, този компютър със сигурност е мечта на много хора – от тийнейджъри до старите кокали – геймърите.

 

Откъде ли да започна... Хм, лесно е – откъдето и да погледнеш това PC, все ще си доволен. Разбира се, в тази категория не включваме броящите се на пръсти богати глезльовци, които пръскат огромни суми за настолен Alienware или още по-куриозни машини. В случая става дума за по-масов и достъпен продукт, а именно – добре комплектована и балансирана според нашия пазар (и неговите специфични икономически особености) компютърна система.

Носеща звучното име „Ураган“ (съвсем заслужено като че ли), тази домашна гейм конфигурация определено ще предизвика завистта на съседи и познати, ако преди това собственото ви дете не ви е задушило от целувки. Е, ако пък си я купите за себе си, не мога да ви пожелая нищо друго, освен да изчакате следващите почивни дни и да се усамотите с радост пред нея.

 

Дефиницията за геймърско PC

Следвайки това подзаглавие, възможният първи въпрос, който очаквам да ми зададе всеки щастлив купувач на Ураган-а, е: „Ама това компютър за геймъри ли е или за всеки?“

Отговорът на този въпрос не е никак лесен. Да, със сигурност всеки начинаещ (или не) геймър би определил този компютър като чудесен за началото на лютата си гейм кариера. И не само за начало, но дори в качеството на ъпгрейд, подарък или задоволяване на каприз. Моята истина е доста сходна с тази: „Определено, този компютър е чудесен за всякакви съвременни заглавия и както простичко някои се изказват, на него всичко ще тръгне.“  И ще върви доста добре – ще разберете малко по-надолу защо. 

Но аз искам да се презастраховам. Не очаквайте от съвременното мощно гейм PC да е... просто една конзола. Ако го смятате за такава, по-добре си купете PS3 или XboX. Защото това все пак е КОМПЮТЪР. И с него можете не само да играете като луди по цели нощи (и дни, разбира се), но и да вършите куп други полезни или само забавни занимания. 

 

  • Да играете на макс графика игри, като FIFA 12, Diablo III, Dragon Age, Battlefield и др.
  • Да гледате на макс резолюция (Full HD) всякакви филми – пиратски или не.
  • Да слушате на всякакви формати и качество музика.
  • Да ползвате на макс възможностите на интернет, бизнес софтуер (като MS Office), всякакви операционни системи.
  • Да се правите на майстор дизайнер, рисувайки с векторни или растерни приложения, дори и на велик аниматор с някоя версия на 3D Studio или Maya.
  • Да вършите още всичко онова, за което не се сещам в момента.

 

Ако трябва да обобщя и да не ви надувам главите излишно, то... да. Ураган машината става за всичко, стига да нямате някакви материалистични и прекалено маркови изисквания (фен сте на изчекнатите тунинги с водно охлаждане, споменатата вече марка Alienware или още по-екзотична; или пък искате да изпържите мозъка си, надувайки системата на макс гигахерци и с 2 или 4 видеокарти, обединени в общ изчислителен пакет).

 


image

Трябва ли един компютър да е красив или не?

Извинявам се, ако предишните редове са били прекалено дълги, но наистина исках да усетите до максимална степен на какво съм подложен, когато около мен завалят въпросите „Стоянчо, имам еди-колко си пари, какво да си купя ама... ако може дастава за всичко“. Е, ето това е отговорът – пригответе си приблизително такава сума (1500 лв.) и PC-то ви ще става за всичко.

Тъй като в случая искам да споделя няколко думи и за това, дали една кутия трябва да изглежда добре или не, ще ви помоля за още малко внимание. Наскоро под една от предишните ми статии на тема Barebone PC имаше коментар от сорта „за какво ми е такава малка кутия, да ми грее ли?“. Разбира се – в онзи случай ставаше дума за суперкомпактно PC и следователно малката кутия и „негреещите“ компоненти се подразбират от само себе си. По същата логика обаче при настоящата машина става дума за компютър с предимно гейм насоченост (което ще разберете и когато получите за подарък съвсем истинска футболна топка с нея – урааа!). Така че отговорът на горния въпрос, трябва ли да е красив или не... ами ТРЯБВА, разбира се! При положение че давате една солидна за България сума пари за компютър без монитор, то определено си е желателно външният му вид да е привлекателен, оригинален. Затова и този е намерил мястото си в гейм кутията на JNC – Rocker.

 

Какво лежи в основата на бързодействието?image

Процесорът? Рамът? Видеокартата? Или пък твърдият диск? Зависи какво точно имате предвид под бързодействие. За едни това се изразява в няколко цифрички, получени от бенчмарка 3D Mark, за други от някой друг „марк“. За трети пък скоростта е мегасложен сбор от десетки параметри на конфигурацията, които се тестват в специализирана лаборатория. Стоп!

Ние не сме нито едни от тях. Предполагам и голяма част от вас – също. Нека съвсем човешки отдадем присъдата си по този параметър (скоростта) на общото ни впечатление. А именно: колко бързо реагира компютърът, колко бързо зарежда след „светване“ на основните проверки по BIOS-а след студения старт, колко бързо зарежда операционната система (Windows в почти всички случаи), с каква скорост стартират приложенията, колко бързо обменят данни помежду си (дори с прост copy/paste), колко бързо стартират игрите и как вървят, колко бързо можем да превключваме между отделните приложения...



Тагове:   игра,   музика,   възраст,   здраве,   мозък,   филми,   ум,   памет,   РС,   геймър,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665062
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив