Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2011 09:59 - Икономисти: Ако имате пари в евро, ще загубите, но не ги обръщайте!
Автор: platttonnn Категория: Бизнес   
Прочетен: 888 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image Ножът опрял до кокала в Европа, констатираха Каролев и проф. Николов.

Симеон Дянков е специален случай, хумористичен, а Оли Рен говори за голямата реформа и за федерализма в Европа, обяви по НТВ икономистът проф. Чавдар Николов. Според него не е изключено гърците да минат обратно към драхмата.  Вл. Каролев каза, че нещастието ще е за ония гърци, които имат спестявания. Гръцките политици ще бъдат обесени, ако това стане. По-скоро ще мине към координиране на държавните бюджети и ще има таван на държавните разходи.

Под фискална политика се разбира политиката на данъци и тя у нас е добра, констатира Каролев. По отношение на икономическата политика и аз имам критики, добави той. Според него в Европа обаче ножът опрял до кокала.

Много е спорно дали системата у нас е наред, каза Николов. Той обяснявал през 2010 г., че до 2013 не бива да ставаме членове на еврозоната, но това все пак трябвало да стане окло 2016-17 г.

Ако еврото започне да се обезценява, това ще е лошо за тези, които имат спестявания в евро, което е равнозначно на спестяявания в лева, но не съветваме да се обръщат парите в долари, казаха и двамата и заключиха, че това, което било сигурно днес, е, че нищо не е сигурно.



Тагове:   криза,   Европа,   евро,   банка,   пари,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2674265
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив