Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2011 18:24 - Moody‘s ни хвали за растежа и дефицита
Автор: platttonnn Категория: Бизнес   
Прочетен: 598 Коментари: 0 Гласове:
1



Трайният положителен растеж, както и мерките за фискална консолидация ще помогнат на България да остане една от много малкото страни в Европа с нисък дълг, според анализаторите от "Мудис".
  image Устойчивият растеж и допълнителното фискално затягане са положителни за кредитната перспектива на България. Това обяви днес агенция "Мудис" (Moody‘s), цитирана от агенция Блумбърг.

 Въпреки отслабването на бюджетната позиция през 2009 година по време на глобалната и вътрешната рецесия българското правителство отново прибегна до строга фискална политика, предполагаща значително подобряване на кредитоспособността, което през юли 2011 година доведе до единственото повишаване на суверенен рейтинг в Европейския съюз след световната криза, започнала през 2007 година", пишат днес в седмичната прогноза за кредитните перспективи на Мудис анализаторите Кристин Линдоу и Ренцо Мерино.

През юли агенцията повиши рейтинга на България до "Ваа2", припомня Блумбърг.

По рано днес "Мудис" потвърди, че вероятно ще преразгледа оценките си за страните от еврозоната и Европейския съюз през първото тримесечие на 2012 година. Причината е липсата на "решителни мерки" от срещата на върха миналата седмица, предаде Франс прес. На срещата страните от ЕС се разбраха за създаването на данъчно-бюджетен съюз, но не успяха да се споразумеят за емитирането на еврооблигации.

Липсата на мерки за стабилизиране на пазарите в краткосрочен план означава, че еврозоната и Европейският съюз в по-широк план остават обект на нови сътресения и единството на еврозоната продължава да е под трайна заплаха, се посочва агенцията в съобщение.

Миналата седмица друга рейтингова агенция - "Стандарт енд Пуърс" (Standard and Poor‘s (S&P), постави под наблюдение ЕС и отделно 15 страни от еврозоната, сред тях Франция и Германия. Вчера пък рейтинговата агенция заяви, че обмисля да понижи оценката за дълга на 15 европейски застрахователни компании. Сред тях са френската Axa, CNP, Aviva, френската Централна каса за презастраховане, ирландската IPB и др.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665348
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив