Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2011 18:11 - Ултрабуци със сензорни екрани на пазарите до месеци?
Автор: platttonnn Категория: Бизнес   
Прочетен: 542 Коментари: 0 Гласове:
2



Според пазарни анализатори появата им е логично продиктувана от старта на Windows 8 и нарастващата популярност на таблетите  
image

 

Acer дебютира на IFA в Берлин с Aspire S3 – най-тънкият засега ултрабук. Снимка: Acer

 

 

Ултрабуци със сензорни екрани може да се появяват заедно с новата операционна система с хибриден интерфейс Windows 8 догодина, са споделили източници от производителите на компоненти пред специализирания сайт DigiTimes.

По този начин производителите на новия вид супертънки лаптопи ще се опитат да предложат нещо по-различно в сравнение със суперлекия конкурент MacBook Air на Apple. Ново поколение LCD дисплеи със сензорни панели в момента се тестват, допълва източникът на DigiTimes.

Според други източници ултрабиците от новото поколение ще бъдат снабдени не само с новите процесори Ivy-Bridge на Intel, но ще бъдат налични и като „Convertibles“.

По принцип „сonvertible“ представлява нетбук или ултрабук, чиято клавиатура може да бъде „паркирана“ при нужда на задната страна на сензорния дисплей. Така устройството може да се ползва и като таблет.

Необходимостта от редизайн на двете технологии е породен от изискванията към ултрабуците, според които те не бива да надвишават 20 мм дебелина.

Досега устройствата, които комбинираха в себе си таблет и лаптоп, използваха дисплеи със сензорни възможности, които в повечето случаи са по-дебели от стандартните такива.

Идеята за интегриране и на сензорен интерфейс в ултрабуците се налага и от очакваното пускане на новия Windows 8, който ще поддържа такова управление. Очаква се Windows 8 да излезе официално през 2012 г., като е възможно дотогава да се изчисти технологията за хибридни дисплеи.

Ултрабуците от новото поколение може да се появят за първи път през януари на изложението CES в Лас Вегас.

_ga.trackSocial();



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665110
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив