Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2012 21:54 - Убиецът Чочо спонсорирал община Перник
Автор: platttonnn Категория: Бизнес   
Прочетен: 1373 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Фирма на Стойчо Стоев дава пари за събитие, на което държи реч президента Първанов, печели държавни поръчки image Убиецът на Мирослава Стойчо Стоев е бил един от основните спонсори на община Перник. Фирмата му „Пътстрой инвест” е дала пари и за Международния фестивал на маскарадните игри, установи проверка на БЛИЦ. Събитието е през 2008 г. и тогава официални гости на събитието са президентът Георги Първанов и културния министър по онова време Стефан Данаилов.

Фирмата на Стойчо не е от големите, но печели често различни общински поръчки. „Не правихме големи ремонти, занимавахме се основно с поставяне на бордюри и други такива”, спомня си управителят Динко Христов. Самият Стойчо е сред собствениците на дружеството заедно с Красимир Христов. Двамата са задържани през същата година, когато спонсорират събитието с участието на президента Първанов.

Арестувани са заради палежа на луксозен "Мерцедес", собственост на бизнесмена Ясен Миланов. „Оттогава нещата с фирмата тръгнаха надолу. Спомням си, че точно изпълнявахме общински обект и ни беше много трудно да го завършим”, разказва още Динко Христов.

Другият задържан за убийството на Мирослава от Перник – Марио Любенов по прякор Заека също развива успешен бизнес до едно време. Фирмата му „МП Факторинг енд консултинг” се занимава с консултантска дейност и връзки с обществеността. Проверка на БЛИЦ установи, че и тя е имала търговски заимотношения с Община Перник.

Както и при Чочо криминална проява слага край на бизнеса на Марио. През март 2011 г. той и съучастникът му Калоян са задържани за задигнат в Перник "Фолксваген Голф". При проверка в апартамента на Марио в ж. к. „Изток” ченгетата се натъкват на печатница за пари. Иззето е оборудването за печатницата, както и фалшиви 38 банкноти от по 5 лева и 3 десетолевки - менте.

В жилището полицаите намират още незаконно притежавана въздушна пушка с оптика и пластмасов пистолет, почти идеално копие на истински. В мазето на блока, в който живеел Марио, са намерени акумулатор, две черни маски, заготовки за автомобилни ключове, устройство за отключване на автомобили тип „Тирбушон“, пригодени ленти за отключване на автомобили, заготовка за арбалет и метална стълба за спускане от високи разстояния.

Заради намерените вещи след ареста на Марио и съучастника му ченгетата подозират, че той се е готвел да участва в обир на банка. Съмненията им тогава така и не се доказват и двамата са пуснати на свобода.

 



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665640
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив