Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2012 06:14 - Парамов, Хърсев, Николов: Българската икономика е перфектна наука за мизерията
Автор: platttonnn Категория: Бизнес   
Прочетен: 1454 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  В Европа говорели за българизация на европейската икономика, т.е. тяхната ставала по-мизерна, но най-лошото вече сме го видели, каза Хърсев; ще има заостряне на кризата за страни като България, репликира Парамов; предстои програмиран шок, обясни Николов.

Най-лошото вече сме го видели, една прогноза на Световната банка не се е сбъднала, тази година няма да е по-кризисна от 2009 и 2010г., каза по НТВ банкерът Емил Хърсев. Ние обаче още не сме излезли от кризата, добави проф. Чавдар Николов.
Световната банка има основание да прогнозира заостряне на кризата за страни като България и други, репликира икономическият анализатор Кольо Парамов. Този път дефлационната спирала би отнела повече от 30 месеца, прогнозирали западни анализатори. Ние сме в тежка ситуация, българската икономика сега е перфектна наука за мизерията и трябва да се преструктурира, за да излезе от тази ситуация, каза той.


В България има един програмиран шок, който предстои - плащането по външния дълг, ние трябваше да вземем заем тогава; а сега заемът ще ни е много скъп, каза Николов. Издръжката на дълга се повишава за всички, няма проблем тези заеми да се рефинансират, ние сме сред най-ниско задлъжнелите страни, а българските облигации са доста търсени впрочем, каза Хърсев. Няма общо в икономически план между България, Румъния и Сърбия, добави той.

Бордът е фундаментът в момента, но нашият проблем е тъкмо бордът, каза още Парамов. Утопия е, че пазарът ще реши всичко, тя ни изигра лоша шега, коментира още той.

Инфлацията в еврозоната расте, както и дефицитът и затова, без ние да мърдаме съществено, се оказахме отличници, коментира Хърсев. Така щяло да стане заплатите. В Европа става българизация на европейската икономика, тяхната става по-мизерна, добави Хърсев.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2670692
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив