Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2012 05:50 - ВИДЕО: Samsung Galaxy S III - най-добрият Android смартфон на пазара?
Автор: platttonnn Категория: Бизнес   
Прочетен: 1389 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.05.2012 05:52


   
image

Samsung Galaxy S III е едно от онези устройства, които успяват да върнат чистия технологичен ентусиазъм дори в най-закоравелия гийк. Когато разбрах, че ще имам възможност да тествам един от най-очакваните смартфони за годината, обичайното ми равнодушие бе заменено от мисълта "Обичам работата си". 

След около половин година ежедневни слухове, Galaxy S III успя да придобие култов статус, който само Apple успяваше да създаде досега. Не би било пресилено, ако отбележа, че очакването около устройството бе сравнимо с това около последното поколение iPhone. 

Вероятно вече сте прочели краткия текст, който публикувахме директно след анонса, както и по-дългия предварителен преглед, време е за ревюто на Galaxy S III. Искате да знаете защо смятаме, че това вероятно е най-добрият смартфон с Android на пазара и какви са най-интересните възможности на устройството? Продължавайте да четете. 

 

Видео

 

  Дизайн и изработка

Няма как да не отбележа, че Samsung успя да запази финалният дизайн на Galaxy S III в тайна от медиите и потребителите до самия анонс. В мрежата се появиха множество разфокусирани снимки на смартфони с големи дисплеи и тънки корпуси, но нито един от тях не бе идентичен с окончателния изглед на устройството. 

image

Сравнявайки последният флагман на компанията с Galaxy S II и първия Galaxy S, забелязваме, че дизайнът е по-близък до този на първия, макар да заема елементи и от втория. Като цяло S III има нова дизайнерска насока, която ни допада. Тя следва формите на Galaxy Nexus, в който се влюбих по време на ревюто, но добавя и стандартните за Samsung елементи, които липсват в Nexus линията. 

Корпусът е изработен изцяло отпластмаса - похват, в който корейците се усъвършенстват с всеки следващ модел. Както очаквах и отбелязвам във видеото, здравината на задния панел е значително подобрена, макар той да е станал по-дебел или тежък. От естетическа гледна точка откриваме нов тип визия, която имитира излъскан алуминий. Решението е сравнително претенциозно и се различава силно от повтарящата се текстура на Galaxy S II. 

Едно от първите неща в Galaxy S III, които ще ви направят впечатление, е колко тънък и лек е смартфонът, въпреки големите си размери. Макар да разполага с 4.8-инчов дисплей, четириядрен процесор и батерия с повече от приличен капацитет, Galaxy S III е дебел едва 8.6 мм и тежи 133 гр. Първото, което си помислих, бе "Сложена ли е батерията"?

Устройството използва microSIM карта, чието изваждане е улеснено от пружинен механизъм. Не е невъзможно да отстраните картата без изваждане на батерията, но другият вариант е далеч по-лесен. 

 

 

Дисплей

imageЗаедно с чипсета, най-големият скок в Galaxy S III спрямо преходния модел е свързан с дисплея. S-AMOLED панелът е с диагонал от 4.8 инча и резолюция от 1280 х 720. Както вече отбелязахме, екранът не е с RGB, а сPentile субпикселна конфигурация. Корейците вероятно все още не разполагат с достатъчно ефективен производствен процес на RGB дисплей със същите характеристики, пък и не бива да забравяме, че трябва да останат иновации и за следващото поколение. Именно такъв бе случаят с Galaxy S и Galaxy S II. 

Не бързайте обаче да слагате дисплея на Galaxy S III под общия знаменател на Pentile, както направих аз преди да се докосна до устройството. Поради изключително високата пикселна гъстота и множеството оптимизации на Samsung, изкривяването на цветовете и намалената рязкост, характерни за технологията, са сведени до минимум. Откъм детайлност екранът на Galaxy S III се нарежда до тези на iPhone 4/4S и HTC One X, а откъм яркост и наситеност към момента няма аналог. Надраскването на екрана е изключително трудно, тъй като той има покритие от Gorilla Glass 2 стъкло. 

Истинско удоволствие е да се гледат HD видеа на 4.8-инчовия дисплей. Тук може да видите колекцията ни от любими YouTube канали.

 

 

Хардуер и производителност

imageПодобно на очакванията на технологичния свят, Exynos 4212 4 Quad е по-бърз от NVIDIA Tegra 3 и Qualcomm S3, като предимствата му се усещат най-вече при по-тежък 3D гейминг. Препоръчваме ви да използвате страхотната игра Shadowgun, за да сравнявате графичната производителност на смартфони и таблети с Android, макар да може да използвате и синтетични бенчмаркове. И в двата варианта комбинацията от четириядрен процесор с тактова честота от 1.4GHz и 1GB RAM превъзхожда всички останали предложения с платформата на Google на пазара. 

Galaxy S III разполага с 8MP камера, която, макар да запазва резолюцията на тази в Galaxy S II, се представя по-добре на тъмно. Мощният хардуер помага и тук - интерфейсът е готов за нови снимки веднага, щом натиснете бутона. Подобно на Galaxy Nexus, не се наблюдава никакво забавяне, а стартирането на приложението за камерата също е почти моментално. Не бива да пропускаме да отбележим, че предната камера на смартфона също е с висока резолюция - 1.9MP. Той разполага с по-мощен от стандартното Wi-Fi чип, работещ в мрежи с честота от 5GHz, както и с поддръжка за руската навигационна система Glonass. Искрено се зарадвах, когато забелязах, че екипът на Samsung е решил да запази уведомителния RGB диод, познат ни от Galaxy Nexus. 

Батерията има сравнително висок капацитет от 2100 mAh, а имайки предвид колко тънък е корпусът, това е истинско постижение. Смартфонът издържа на пълни 24 часаултраинтензивни тестове, а в по-"свободен режим" - между два и три дни. 

И още нещо - Galaxy S III разполага с барометър. Засега този модул няма много приложения, особено в градска среда, но пък винаги може да кажете, че телефонът ви има вграден барометър. 

 


Тагове:   Азия,   Китай,   Америка,   Европа,   пазар,   долари,   коли,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2671610
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив