Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2011 07:57 - Косъм от трети човек по трупа на Яна
Автор: platttonnn Категория: История   
Прочетен: 1024 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Един от космите по трупа на Яна Кръстева в Борисовата градина е на мистериозна личност, която засега се изплъзва от полицията, пише “24 часа”.  МВР издирва мъж, уловен от камерите в метрото image Николай Русинов   Следата най-вероятно е от мъж, но не от обвинения за убийството и междувременно освободен от ареста Пламен Трифонов, нито от заподозрения в началото Николай Русинов – Чеци. Космите, иззети като улики по делото, вече са 9. Седем от тях са намерени в юмрука на момичето. Първоначалните изследвания сочат, че те са на уличения Трифонов.

Предстои да бъде произнесена окончателна експертиза от спецлаборатория в Инсбрук, Австрия. Осмият косъм е бил полепнал по потника на Яна. Биологични следи, включително и ДНК, потвърждават присъствието на Николай Русинов, който продължава да твърди, че си е тръгнал, докато момичето е било още живо. Деветият намерен косъм обаче се оказва, че е на трети мъж, но разследващите нямат обект, с който да го сравнят. Изданието твърди, че от полицията вече имат следа – при проверка на записите от видеокамерите в метрото те изолирали силует на мъж, който може да е причастен към убийството.

Снимката на лицето обаче не била много ясна и засега фотосъпоставителната експертиза не може да бъде категорична. Прокуратурата е поискала допълнителна експертиза, която да даде по-точен ориентир за часа на смъртта на Яна.

В момента полицаи и прокурори проверяват показанията на новия свидетел по делото – шофьорът Петров. Пред “24 часа”  той твърди: “Пламен беше, убеден съм!”. Запитан защо е мълчал досега, мъжът отговаря, че се страхувал и не искал да има неприятности. Защитниците на Трифонов обаче чакат още свидетели, чиито показания биха могли да помогнат на делото.

“Нищо категорично няма и нищо категорично не може да се отхвърли”, коментира висш магистрат. За съжаление, експертите у нас нямат специална техника и консумативи, с които да се установи по-точно предполагаемия час на смъртта.

Вътрешният министър Цветан Цветанов изтъква, че при престъпление е важно да се съберат годни доказателства от местопроизшествието, което било сторено много професионално по случая “Яна”. В кратък срок били направени експертизи и се установило кои са присъствали на мястото. “Не сме спрели да работим по разкриването на това престъпление”, уверява Цветанов.
 



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665677
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив