Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2011 18:28 - Трактора бил „барото”, който командвал „Наглите”
Автор: platttonnn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 909 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Очаква се след започване на съдебния процес срещу „Октопода” да изплуват нови зловещи данни за това кой е ръководил бруталната схема за убийства, изнудване и рекет, побоища и заплахи срещу бизнесмени и политици. Вече се правят някои връзки и с действията на „Килърите”, които са на подсъдимата скамейка в Шуменския съд. image Очаква се с тръгването на делото срещу „Октопода” да лъснат кукловодите на мафията у нас
Алексей Петров-Трактора най-вероятно стои зад определението „много сериозен човек е шапката на цялото нещо”, за който говори пред прокурори обвиняемият от „Наглите” Любомир Димитров-Гребеца. В съдебна зала преди дни бяха пуснати близо 4-часови аудиозаписи на разговори на Гребеца с прокурорите Бойко Найденов, Бисер Кирилов, директора на ГДБОП Станимир Флоров и шефа на сектора „Борба с тероризма” Валентин Цоновски. На записите се чува ясно как Димитров се пазари, за да си уреди по-малка присъда и да бъде пуснат под домашен арест с обещанието да разкрие кой стои на върха на пирадимидата за убийства и отвличания. Когато обаче други от обвиняемите по делото „Наглите” свързват името на Гребеца с двете убийства – на Иван Пайнавелов-Сапата и Юлиан Лефтеров-Кунгфуто, шефът на следствието и зам.-главен прокурор Найденов бие отбой за сделката „Ако ти си убиецът, това, което сме се разбрали, веднага отпада!”, заявява той на Гребеца.

По разпореждане на съдия Виолета Магдалинчева в залата са пуснати записи с тези разговори. От тях присъстващите остават с впечатлението, че разпитващите Найденов, Кирилов, Флоров и Цоновски сякаш не притискат достатъчно обвиняемия да „освети” кой е поръчителят, капо ди тути капи в схемата. Проучване на „Торнадо” обаче показа, че има и други записи, където е запечатано признанието на Гребеца, че именно Алексей Петров е поръчал да бъде ликвидиран Иван Пайнавелов-Сапата. Причината е, че Сапата е организирал кражби на коли без да се „консултира” с Трактора и дясната му ръка в застрахователния бизнес Антон Петров-Хамстера. Бившият съветник от ДАНС бил бесен, че някой му „къса” над половин милион годишно от фирмата (вероятно става дума за „Лев инс”) и разпоредил Сапата да бъде премахнат.

Така се разбулва една от големите тайни на „Наглите” – кой е дърпал конците за някои от поръчките. „Има сериозен човек, който е замесен. Не е бандит шапката на цялото нещо. Става въпрос за много сериозен човек”, казва Гребеца на прокурорите и ченгетата. След като научава, че е посочен за убиец на Сапата и Кунгфуто, Гребеца иска да му уредят среща с адвокат, както и среща с „някой важен от прокуратурата”, на когото да разкрие самоличността на „шапката на цялото нещо” срещу гаранции, че няма да бъде обвинен за двете покушения Научихме, че в онзи момент прокурор Бисер Кирилов проявил недостатъчна настойчивост и гъвкавост, за да направи още по-словоохотлив Гребеца.

Подсъдими по делото „Наглите” засега са само считаните за физически извършители на отвличанията Ивайло Евтимов-Йожи, Прокопи Прокопиев-Културиста, Любомир Димитров-Гребеца, братята Радослав и Митко Лебешковски, Кирил Кирилов-Монстанския, Цветозар Славчев -Църо, Петков и Релето. Те са обвинени за 11 отвличания и един опит за отвличане. Очаква се в хода на делото да бъде повдигнато обвинение и срещу кукловодите, което би било наистина справедливо. Името на кандидата за президент и политик Алексей Петров изплува зловещо и в разкритията на Пламен Устинов, бивш служител на НСО и доверен човек на Трактора. Той разтърси държавата, като извади на светло как Петров е поръчал убийството на бизнесмена Гриша Ганчев. В разигралия се сценарий се намесил дори и президентът Георги Първанов, на който Ганчев съобщил за готвения атентат.

Първанов извикал Петров и Ганчев, за да търси мирно уреждане на възникналата конфликтна ситуация. Какво са си говорили тримата, не е ясно, но е известно, че няколко седмици след това е отвлечен Ангел Бончев, близък приятел и партньор на ловешкия бизнесмен. Разследващи предполагат, че това, което Петров не е успял да постигне с осуетяването на убийството на Ганчев е решил да си вземе чрез отвличането на Бончев. Като разбрал, че и от това няма да измъкне желаните милиони, поискал да му прехвърлят акциите на Бончев във фирмите с Гриша Ганчев. Всъщност целта е била да бъде отвлечен близък на Ганчев, който да обясни как Трактора да се вмъкне в бизнеса на Ганчев и да го превземе отвътре. Самият Ангел Бончев още преди време заяви пред съда, че „най-високите нива в групата изобщо не са в залата”. На същото мнение са и доста експерти, които са категорични, че толкова добре организирани отвличания и убийства имат нужда от сериозен „гръб”, който да осигурява информация и закрила.

Появата на „барото” (така Гребеца нарича боса, баровеца, който спускал поръчките или поне част от тях на „Наглите”) говори за добре организирана машина за убиване и отвличане. Тя е била захранвана с вътрешна информация от МВР и разследването. Започва да се пропуква крепостта на мафията, свидетели разкриват нови и нови страшни факти, някои от участниците пък искат да си облекчат положението и са готови да говорят. Може да се окаже, че Алексей Петров не е върхът на пирамидата, и че на него също са му дърпали конците. Това заяви пред „Торнадо” човек, запознат с мащабните разследвания, които за първи път от 20 години изваждат на бял свят схемите на действия на организираната престъпност в България.



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2676162
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив