Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2011 18:21 - Атакували с ножове и брадви свидетел срещу "Октопода"?
Автор: platttonnn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 886 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Пламен Устинов нападнат пред очите на съпругата си image Снимка: Иван ГРИГОРОВ Важен свидетел срещу обвинения за "Октопод" Алексей Петров е бил нападнат и бит в неделя вечер, твърди "Фрогнюз". Екшънът се разиграл в Тетевен, а атакуваният е Пламен Устинов, бивш служител на Националната служба за сигурност. Над двайсет нападатели, повечето от които цигани, атакували двора и къщата на тъста на Устинов. Според "Фрогнюз" те съборили оградата, размахвали ножове и брадви и се заканвали да претрепят свидетеля заради показанията му срещу Алексей Петров. Свидетел на бруталните закани и действия станала и съпругата на Устинов.

Неотдавна Пламен Устинов разкри, че през пролетта на 2008 г., докато работел в ДАНС, Алексей Петров поръчал убийството на бизнесмена Гриша Ганчев. След намеса на президента Георги Първанов то се разминало, но бил отвлечен съдружникът на Ганчев – Ангел Бончев.

Преди месец неизвестни срязаха болтове на служебната кола на друг важен свидетел по делото срещу бившия съветник в ДАНС в Плевен. Дълго време полицаи, натоварени с разследването на случая, не предприемаха нищо. Миналата седмица обаче те заявиха, че експертиза е установила, че повредата е умишлена и вероятно е целяла да бъде предизвикана катастрофа с фатален край.

Преди година Петров бе пуснат от Софийския апелативен съд под „домашен арест”. Тогава той предупреди в едно от интервютата си за медиите, че вътрешният министър Цветан Цветанов трябва да се погрижи за безопасността на свидетелите по делото, за да „не им се случи това, което се случи на журналиста Огян Стефанов”. (Стефанов бе пребит с чукове и винкели до смърт през септември 2008 г.). Година по-късно Парламентарната комисия за контрол на ДАНС излезе със становище, че всички действия спрямо журналиста от страна на ДАНС и Алексей Петров през 2008 г. са били незаконни.

Делото срещу „Октопода” тръгва на 12 декември. Защитници на Алексей Петров са топадвокатите от кантората на Даниела Доковска – Ина Лулчева и Васил Василев. Повече от година те твърдят, че клиентът им е абсолятно невиен и е жертва на политически заговор. Причината била, че коментирал банковите лихви. Държавен обвинител по всяка вероятност ще е прокурорът Светлозар Костов.



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665291
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив