Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2011 09:08 - Бащата на Дянков: Ще съдя сина си за издръжка
Автор: platttonnn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1107 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Прилошава ми като го гледам по телевизията image Бащата на вицепремиера Симеон Дянков - Денчо Дянков живее в разградското село Побит камък. 78-годишният мъж дели покрив с ученическата си любов Здравка в къща, сторена преди 105 години. Двамата разчитат да оцелеят някак със скромните си пенсии. Дянков баща не следи публичните изяви на Симеон, с когото не са си говорили от 13 юли 1987 година, твърди "България днес". Не знае дали Дянков – младши се срамува от него, но твърди, че той самият се срамува от някои действия на детето си.
Докато бил млад и силен, бащата на финансовия министър работил като енергетик в “Кремиковци. След тежка злополука там се развежда с Румяна - майката на единственото си дете и се прибира в родния Разград.

Денчо живее с пенсия от 280 лева, а жената, с която живее взема 180 лева, разказва той в интервю. Не се е виждал със сина си от 24 години, за когото казва, че никога по никакъв начин не е показал, че се интересува от него. “Симеон се прави, че аз не съществувам”, казва той и разказва, че с майка му Румяна се развели, когато Симеон бил на 7 години. Разделили се по нейно настояване, защото след като бил залят с разтопен метал, не очаквала да стане човек от него. Успява да отдели момчето от баща му.


Откакто Симеон е министър Денчо Дянков не го е търсил. Но сега смята да установи контакт с него с адвокат и чрез съда. “Ще водя дело за издръжка срещу вицепремиера, финансовия министър, моя син Симеон Дянков”. Казва бащата и обяснява, че апартаментът от “Кремиковци” останал за майката и момчето, на което плащал издръжка до пълнолетието му, а той живял на квартира. “Щом като аз съм могъл навремето, би трябвало сега и той да може да ми помага”,
Денчо Дянков вече бил ангажирал адвокат и се кани догодина да започне дело за издръжка.



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2674198
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив