Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2011 19:11 - Фрапиращи факти за млякото
Автор: platttonnn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2123 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Холестеролът, съдържащ се в 3 чаши мляко е равен на количеството, което има в 53 резена бекон, твърдят скептиците по отношение на полезността на млякото.

  image  

Повечето почитатели на млякото твърдят, че то е една от най-съвършените храни за човека - дар от природата. Съществуват обаче и доста хора, които отказват да консумират на продукта, убедени, че млякото не е подходяща за зрелия човек храна. В текста са представени обобщени твърдения на противниците на млякото.

Според скептиците никое същество след най-ранното си детство не консумира мляко или млечни продукти. Хората са единственият вид, които съзнателно избират да правят това. Човешкото тяло няма никаква нужда от краве мляко, сирене, кашкавал, твърдят скептиците. Според тях в млякото няма хранителни елементи, които да не могат да бъдат набавени от други немлечни източници.

Ензимът, необходим за разграждането на животинско мляко, се нарича лактаза. Изумителен факт е, че 20% от хората от бялата раса, 53% от южноамериканците и голяма част от цветнокожите хора нямат лактаза в организма си.

image   Млякото е сравнявано от някои специалисти по храненето с бяла кръв. Средната кварта мляко съдържала 322 милиона бели кръвни клетки, твърдят те. След пастьоризация остават 322 милиона мъртви бели кръвни клетки.

И още - веществото, причиняващо болестта „луда крава", не може да бъде унищожено при варене на млякото.

Според тях млякото повишава риска от рак на гърдата при жените, които ядат масло или сирене 3 или повече пъти седмично от тези, които консумират млечни продукти по-малко от веднъж седмично.

В същото време полезните свойства на млякото и млечните продукти са многократно доказвани от хиляди авторитетни проучвания. Изборът за консумацията на определени продукти естествено принадлежи единствено и само на потребителя.




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. raders - Ми то, както е тръгнало, май няма ...
11.12.2011 19:38
Ми то, както е тръгнало, май няма храна, която да е безвредна и най-добре да ходим гладни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665965
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив