Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2012 10:05 - Противниците на шистовия газ имат интерес от скъпи горива в България
Автор: platttonnn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 772 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

За българите има вакуум на информация, те трябва да знаят повече за тези проучвания и каква полезност имат за тях, заяви Уорлик.

 

МВР трябва да направи пълна проверка и разследване около случващото се в Перник с убитата ученичка Мирослава и самоубилия се главен заподозрян Стойчо Стоев – Чочо, а не да се поздравяват за успех. Трудно е да се говори за успех при разкриването на престъпление, след като е бил отнет живота на млад човек. Това си е една голяма трагедия.

 

Така американският посланик коментира по Нова ТВ темата, която от няколко дни е водеща във всички български медии.

 

Първият дипломат на САЩ у нас отдели най-съществено внимание на темата за проучванията за шистов газ в България и наложения мораториум от 6 месеца. Според него това решение на НС в никакъв случай не трябва да се приема като удар върху интересите и иконимиката на САЩ.

 

Той обяви, че находищата могат да се разработват безопасно и паралелно с това да има въведени ясни регулации при проучванията и добива, които да гарантират опазването на природната среда.

 

Шеврон е отговорна корпорация и преди 2020 година тя няма никакви намерения за добив в България. Ако аз бях български гражданин, бих искал да разбера дали притежаваме залежи от шистов газ, какви са параметрите му и възможностите за извличане. В същото време Шеврон предлагат милиони долари инвестиции и откриването на нови работни места и аз считам, че хората трябва да се възползват от тази възможност, посъветва първият дипломат на САЩ.

 

Той обаче е убеден, че в обществото има и заинтересовани страни, които привидно се борят за опазването на околната среда, но реално имат скрити корпоративни интереси, като например, поддържането на високи цени на горивата в България.

 

Ако в България започне да се добива шистов газ, цените ще спаднат драстично, както стана в Америка, обясни дипломатът.

 

Той даде за пример Питсбърг, където се добива шистов газ в район, където живеят и хиляди хора.

 

И мен ме е грижа за околната среда. България е едно бижу, което не трябва да бъде унищожено по никакъв начин, коментира посланик Уорлик.

 

Гостът на Нова ТВ коментира и скандалната тема от последните новини – как американски войник оринира върху убити талибани.

 

Това е неприемливо поведение, трябва да бъдат наказани. Реакцията на властта беше незабавна и силна, а тези хора ще бъдат съдебно преследвани. Вече тече разследване, задържани са няколко човека, заяви Уорлик, обяснявайки, че подобни картини сриват на американската армия.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665286
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив