Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2012 19:50 - Ако не можете да заспите,прочетете това.
Автор: platttonnn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2322 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Напоследък започна много да се говори за методи за заспиване – пиене на хапчета, разни отвари, „ритуали“ за заспиване и прочие. Тези неща са неприятни и често имат странични ефекти. Да не говорим, че и са недотам ефективни. А и няма как да нормализират биологичния ни часовник. Вестник Daily Telegraph публикува няколко съвета за това как да заспиваме и да се наспим нормално, без да се налага прием намедикаменти.

Един от начините е да се изморим достатъчно. Този метод обаче често пъти води до хронична преумора, така че го изключваме.

По-ефективен метод, за да ви се приспи и да си отпочинете, е като преди лягане се потопите в топла вана и поседите в нея около половин час. Така гарантирано ще ви се доспи и ще имате спокоен сън. Неслучайна е и приказката „Заспа като къпан“. Топлата вода ви отпуска и същевременно загрява. Така тялото ви по-лесно се подготвя за сън.

Друг метод е, когато си легнете, да дишате по различен начин – когато затворите очи, вдишвайте, като по този начин броите до четири, шест или осем. След това издишайте и докато го правите бройте със същия ритъм, но до два пъти по-малко. Т.е., ако при вдишване сте броили до шест, при издишване бройте до три. Така организмът ви ще се излъже, че сте заспали, тъй като ритъмът на дишане по време на сън е същият и мозъкът ви почти моментално ще започне да отделя мелатонин – хормона на съня.

За събуждане пък се препоръчва хладен душ и ядене на един цитрусов плод.

   



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665701
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив