Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2011 18:48 - Нечуван скандал: крадци в дома на кметица отмъкват собствения си подкуп от 100 000 лева + 120 000 лева
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 3805 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 17.10.2011 20:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Парите били дадени на Росица Янакиева от строителен предприемач, който успял да си ги върне обратно с неочаквана премия image Кметицата Росица Янакиева Прословутият обир в къщата на Росица Янакиева - кметицата на Перник, всъщност е бил опит на строителен предприемач да си върне пари, дадени от него за подкуп. Средствата са били "отпуснати" в средата на май тази година, след като многократно е било намеквано, че ако бизнесменът не ги даде, няма да получи съответното разрешение за строителни работи, разкриха източници на агенция БЛИЦ. Обирът в дома на ул. "Луганска" в пернишкия квартал "Мошино" е извършен на 27 май 2011 година. През това време Росица Янакиева е била в София, където е трябвало да се срещне с представители на Министерски съвет. Официално тогава беше съобщено, че от дома й липсват злато и "петцифрена сума". Всъщност парите, които са изчезнали, са много повече, разкриват още източниците на БЛИЦ. От къщата на кметицата изчезват дадените като подкуп 100 хиляди лева. Каква била изненадата на крадците обаче, когато освен тази сума, вътре намерили и плик, в който имало още пачки - около 120 хиляди лева.

Историята се разплела покрай ареста на известния бандит Александър Емилов - Саше Кюстендилеца. Той е арестуван малко след обира в кв. "Мошино". В ареста Емилов разкрива подготовката и на друг дързък обир - от клона на ДСК на ул. "Ал. Батемберг" в столицата. За да си спести наказателно преследване Емилов разказал подробности и за нападението в къщата на пернишката кметица. По думите на Кюстендилеца той и съучастниците му били наети от строителната фирма, която не искала нищо друго, освен да си върне парите от подкупа.

От полицията в Перник официално отричат в къщата на Росица Янакиева да са били намирани големи суми. "Става въпрос за обикновена взломна кражба", твърдят от там. Според ченгетата, участвали в разследването, обаче, кражбата действително била свързана с подкупа.

Самата Росица Янакиева твърди, че срещу нея се води системна кампания и зложелатели се опитват да я натопят с всички методи. На 13 ноември тя разпространи новината, че е имало втори взлом, този път в офиса на предизборния й щаб. Впоследствие се оказа, че оттам не липсва нищо, въпреки твърденията, че е изчезнал диктофонът на пресаташето й.

Предизборната кампания в Перник бе обявена за една от най-скандалните. Независимо от опитите на Янакиева да очерня опонентите си, в медиите бяха изнесени редица нелицеприятни факти, свързани с хора от нейния щаб. Последният скандал беше свързан с канализацията на къщата на Антония Петрова, "Мис България", в село Драгичево. Според строителният предприемач Ясен Миленов парите за свършената работа били платени с пари на общината. Иван Петров - бащата на Антония Петров, който е и общински съветник в Перник от "Гергьовден", му казал: "Избирай, или няма да получиш нищо, или ще ти се плати от общината!"Това беше казано от самият Ясен Миленов на пресконференция в Перник през изминалата седмица.

Хората в Драгичево са възмутени от сделката и тези дни това е най-коментираната тема там, убеди се на място репортер на БЛИЦ. Каналът е прокопан от импозантната розова постройка в края на селото, а фекалиите от дома на пернишката "Мис България" се изливат в селската рекичка, оставяйки вонящи локви и смрад, която се носи наоколо.

Парите за ремонта са отпуснати без общинска поръчка. Друга интересна подробност е, че самата къща се води в землището на кв. Мърчаево, който пък е към столичния район "Витоша" и на практика няма нищо общо с Пернишката община, платила за ремонта.

 


Тагове:   ново,   лъжа,   зло,   истина,   престъпление,   игри,


Гласувай:
5


Вълнообразно


1. анонимен - koia partia e izdignal tazi kmetica na prednit i koia ia diga za tezi izbori
17.10.2011 19:58
Platone, Plutone, Protone

be takova hubavo ime imash a si napisal nesto kato Neutron.., ha ha...

pi4, abe ot koia partia e izbrana tazi kmetica i sega ako kandidatsva na koia partia e kandidat?

i dai malko info za snimkite. nisto nerazbiram kak ti se vrzva v teksta nali4ieto na 4 snimki. Iavno ednat e na kmeticata a drugite.

цитирай
2. анонимен - пернишката кралица
19.10.2011 03:07
Тази няма срам.То пък кой комунист има.Те са оперирани от против срам и затова
са така безочливи.Жалко,че съдебната ни система е тяхна и затова няма един от тях осъден.Но искам да вярвам,че това няма да продължи дълго.Много ни се иска на честните и почтени хора,след изборите ,правителството да предприеме сериозни стъпки в това отношение.Не може да оправдават убийци и да ги издига,забележете ВСС,т.е. този който трябваше да я освободи дисциплинарно и да бъде осъдена с ефективна присъда.Само един е начинч според мен.Да бъдат арестувани в една нощ,всички съдии за които има доказателства,че са корумпирани.
цитирай
3. анонимен - очакване
19.10.2011 03:09
Авторът на блога дано не е комуниет,но това ще разбера след малко.Те-комунистите сега са навсякъде,където е възможно да пречат.
цитирай
4. анонимен - Познанието на ис&
21.10.2012 09:40
Познанието на истината започва тук : http://okdoor.narod.ru
цитирай
5. анонимен - Врати към истина&
25.10.2012 11:59
http://oktrue.narod.ru
http://oktruth.narod.ru
http://ontruth.narod.ru
http://pathfor.narod.ru
http://roadfor.narod.ru
http://roadtrue.narod.ru
http://trueenter.narod.ru
http://truthto.narod.ru
http://waytrue.narod.ru
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665177
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив