Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2011 10:10 - Заради Красимир Гергов и такива като него, които ни вкараха в драмата със заменките, България ще трябва да плати 8 милиарда евро....
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 2143 Коментари: 0 Гласове:
1



- Това може да свали преждевременно правителството на ГЕРБ. Защото се очакваше наказателната процедура да започне в годината преди изборите. Откъде тогава държавата ще намери колосалните 16 милиарда лева да плати глобата на Брюксел, умът ми не го побира. Ще трябва да правят икономии от присъщи разходи на държавата при този и бездруго ужасно рестриктивен бюджет. Голф игрищата ще излязат през носа на "малкия" човек. Само за сравнение: БВП на България е около 70 милиарда лева, горе-долу една четвърт от него трябва да „изгори“ в тези наказателни плащания. В същото време управляващите обявиха, че няма откъде да намерят по 1 милиард лева годишно, за да вдигнат пенсиите с минималните 10%. Какъв абсурд, а?!

- Няма да успее фатмашки скалъпената история на олигарха за "изнудване" image С известната журналистка се провираме зад кулисите на скандалното издание на предаването “5 за 4” на Сашо Диков по Канал 3, в което тя беше специален гост. Соня Колтуклиева е изпълнителен директор на сайта Bulgaria-news.

- Соня, останах с чувството, че Сашо Диков и Красимир Гергов те вкараха в капан. Спретнаха на теб и Георги Ст. Илиев "активно мероприятие" съвсем в стила на Държавна сигурност...
- Размислих се за това, като прочетох в неделя коментара на Веселина Томова: "Рекламният олигарх Красимир Гергов като долнопробен каруцар в ТВ постановка на Сашо Диков". Нямам сензори за ченгесарски истории, иначе щях да се усетя, вероятно. Сашо Диков ме покани в студиото на Канал 3 да обясня за пътуването до Китай от 6 до 12 ноември на делегация, съставена от заместник-министър и бизнесмени, с която пътувахме аз и дъщеря ми. Пътуването беше анонсирано по Канал 3 като нещо нечувано и невиждано с привкус на далавера и харчене на народна пара. Обясних му, че бизнес делегациите винаги, абсолютно винаги, независимо къде и с кого пътуват, си плащат сами. Както сторих и аз за нас двете, даже занесох в студиото самолетни билети, хотелски сметки, застраховки, банкови извлечения, бордера за смяна на валута. Сашо обаче не прояви особен интерес към това.

Гвоздеят на предаването се оказа "сензационната" новина, че издателят Георги Ст. Илиев рекетирал рекламния бос Красимир Гергов за 500 000 лева! С каква цел? Ами ако получи парите да спре публикация за детето на Красимир Гергов. Сашо поиска камерата да покаже дописката в "ШОУ", че малката дъщеря от първия брак на Гергов се напива в колежа в Англия, илюстрирана със снимки. Опитах се да го спра да не показва вестника на екран, да не унижава допълнително момичето, защото децата ни не бива да се превръщат в мишена и разменна монета на нашите медийни баталии. Не ме послуша.

- Жълтият всекидневник “България днес”, който услужливо подхвана темата, твърди, че рекетът е поискан чрез Ана Русчева, пиарка на Гергов. Ти много добре я знаеш...
- Рано сутринта на 3 август, вторник, денят, в който се печата в. "ШОУ", ми позвъни издателят на вестника Георги Ст. Илиев, който беше втрещен от едно телефонно обаждане. Звъннала му жена, която му се разкрещяла, че ако пусне материал за сватбата на Красимир Гергов в Тоскана - тежко му и горко.

Тя била разбрала от печатницата, че има такъв материал

- да се обажда да го спират веднага. В пороя от ругатни изтананикала тържествено, че е личната пиарка на Красимир Гергов... Обясних му, че има една неуспяла телевизионна репортерка, балдъза на Георги Кузмов, която се прави на велика, но малцина й се хващат на номерата.

Няколко седмици по-късно министър от кабинета "Борисов" ми разказа, че получил от същата тази Ана Русчева есемес, в който императивно му се обяснява, че парите от оперативните програми трябва да минават през нея и Диана Дамянова. Той се разсмял и скоро забравил за случая.

В интервютата си за “ШОУ” разказах какви пари са спечелили от обществени поръчки в различни министерства, фирми, принадлежащи открито на Красимир Гергов, и фирми, свързани с него, като обяснявах каква точно е връзката между тях. Сумата възлиза на 12 420 837 лева за 2010 и началото на 2011 година.

Приятели ми казаха, че Красимир Гергов питал от човек на човек кой може да ми повлияе да спра публикациите за него, даже предлагал да направи на някого услуга в бТВ, но той да ме възпре мен. Е, не успя. Няма да успее и сега с тази фатмашки скалъпена история за "изнудване".

И, да, този понеделник "България днес" публикува материал под заглавие: "Изнудват бос на Би Ти Ви за 500 хил. лв." Абзацът: "Като част от кампанията против шефа на Би Ти Ви се оказват и поредицата интервюта, в които Соня Колтуклиева говори против Красимир Гергов" - внушава на читателите, че аз съм част от медиен рекет, приписван на издателя на "ШОУ" и "БЛИЦ" Георги Ст. Илиев. Това е абсолютна лъжа и арогантна манипулация. Водя публични спорове - директни и задочни - с Красимир Гергов от години. Забавното е, че за първи път мое интервю с остро изказване срещу него и опитите му заедно с бившия министър Асен Гагаузов и премиерския съветник Росен Карадимов да създадат държавно голф дружество се появи на 25 май 2008 година в телевизионния канал ТВ7, ръководен от Диляна Грозданова, съпруга на Любомир Павлов, сега - съиздател на вестник "България днес" заедно с Недялко Недялков. Какво ще излезе по логиката на медийния магнат: че може да е бил изнудван от телевизионната звезда и нейния благочестив мъж ли?! При създаването на ТВ7 Павлов и Гергов бяха в комбина, после се разритаха и така на периоди ту се водят, ту се карат. Явно сега са в розов период.

Истинската причина за гнева на Красимир Гергов са моите публикации за парите от обществени поръчки

по европрограми. Това е за отклоняване на вниманието, че уж разбитият до дъното на душата му баща е решил със закъснение от 3 месеца да сподели опита да бъде "изнуден".

Както всички чуха, Георги Ст. Илиев категорично отрече да има нещо подобно... Усъмних се, че е активно мероприятие, когато се обърнах към Сашо с думите: Не се дръж като Вишински, обвиняваш някого и го караш да се обяснява като във вица: "Те да кажат, че сестра ти е проститутка, пък ти иди се обяснявай, че нямаш сестра".

- Все пак Диков по някое време се свърза в ефир с Красимир Гергов. Той те нарече "мърла" и "пачавра". Сашо Диков се опита да го оправдае, че е наранен баща, затова така ти скача...
- Ама аз обясних няколко пъти, че нямам нищо общо с публикацията за дъщеря му. Ти си от "ШОУ", знаеш кой е авторът, нали?!

- Да, една колежка, която през август напусна редакцията.
- Все пак Сашо се прояви като джентълмен и се обърна към мен с извинение от името на Красимир Гергов.

- Знаеш ли, че ден-два преди предаването Петя Дикова, дъщеря на Сашо и Аня Пенчева, е била назначена в сутрешния блок на бТВ, контролирана от Красимир Гергов. Даже, за да се освободи място за нея, е бил уволнен репортер с 10-годишен трудов стаж?
- По време на предаването получих есемес точно с тази информация. Премълчах я, разбира се. Познавам Петя, тя е мило момиче и талантлива репортерка с отличен английски.

- Преди време Петя водеше предаване в една друга телевизия, контролирана от Красимир Гергов - Про.бг.
- Да, и се представи много добре... Да оставим децата на мира! В понеделник бях при адвокат, ще заведа дело срещу Красимир Гергов за обида. Ще пиша до Европейския парламент, където Слави Бинев, евродепутат от "Атака", наскоро държа пламенни речи за потисканата свобода на медиите у нас. Внушавайки, естествено, че основният сатрап на свободното слово е неговият отколешен враг Бойко Борисов, който като столичен кмет разкара заведенията му от площада пред Народния театър. "Медиите се цензурират в полза на правителството и информацията се филтрира, като по този начин истината не достига до българските граждани" - каза той. Аз обаче съм жертва на много по-свирепа цензура. Оплетоха името ми в брутална лъжа, за да ме дискредитират пред обществото. Мога да се хвана на бас, че медиите, които разчитат на рекламни приходи от рекламните агенции на Красимир Гергов, или ще ме вземат на прицел, или няма да ме канят за коментари, или и двете. Ще отида до Брюксел и ще разкажа на евродепутати какво се случва с мен, само дето не мога да си представя как на английски ще предам бруталността на думата "пачавра"?!

- Това предаване се превърна в истинска медийна бомба. Всички са страшно изненадани от каруцарския език на този уж голям бизнесмен и медиен консултант...
- Красимир Гергов притежава рекламни, голф игрища, частен самолет, дом в Париж, дом на френската Ривиера, дом в "Бояна", хотели, направи си сватба в дворец в Тоскана... Има пари да си купи каквото си поиска навсякъде по света.

Но откъде да си купи стил и класа?!

Или поне елементарно възпитание. По-страшното за мен знаеш ли какво е?! Гергов управлява медии, и то медии с огромна аудитория, които трябва да задават тона и правилата на обществения диалог. Които са с претенцията да бъдат ментори на публиката и мерило за останалите медии. Пази, Боже, ако се водят по стила на своя господар!

 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2673995
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив