Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2011 17:28 - СГС даде ход на делото срещу "Октопода", Алексей Петров с 8 души охрана и 6 адвоката
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 812 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.12.2011 17:32


В съдебната зала Петров бе седнал до един от адвокатите си. Непосредствено зад него бе главната редакторка на "Галерия" Кристина Патрашкова. В 9,40 часа журналистът Сашо Диков от Канал 3 се приближи до Алексей Петров и двамата дълго си говореха, свели глави един към друг.
  image Алексей Петров
Той се появи с осем телохранители и шестима адвокати в съда. Мерките за сигурност са засилени. Пострадалите по делото са 15 души. Някои от тях бяха с адвокати, защото по закон имат право да са частни обвинители.

СГС даде ход на делото срещу Алексей Петров и още осем души, сред които Антон Петров, Марчело Джотолов, Янко Попов и Цеко Йорданов. Подсъдимите по делото бяха задържани в хода на специализираната полицейска операция „Октопод” през вефруари 2010 г.  Съдебната зала се оказа препълнена поради големия брой подсъдими, ищци, защитници и журналисти. Делото се гледа при засилени мерки за сигурност.

Точно в 9,22 часа Алексей Петров пристигна в зала 14 на Съдебната палата, охраняван поне от 8 бодигарда. С него бяха и част от адвокатите му.
С пет минути закъснение запъхтяна пристигна адвокат Ина Лулчева, която заедно с Васил Василев са основната ударна сила на Трактора в процеса.
На метри от групата бе седнал Златомир Иванов - Златко Баретата, който бе в сградата заради друго дело. Баретата е стар познайник с Трактора, с когото бяха съдружници в застрахователното дружество "Аполо Болкан", но после се разделиха. През 2008 г. като съветник в ДАНС Алексей Петров привика Баретата "на кафе", а после обяви, че е арестуван след полицейска акция. Оказа се, че Златомир сам и по свое желание е отишъл в ДАНС. "Не ме сравнявайте с Алексей. Аз съм истински офицер и знам какво е честта на пагона, а за него това е непонятно нещо", е заявал неведнъж  Златомир Иванов.
През зала 14 двамата не се срещнаха очи в очи - разделяха ги охраната и множеството фотографи и журналисти.

Пострадалите по делото "Октопод", които се явиха на първото заседание са 15 души. Някои от тях с адвокати.
Обвиняемите обаче очевидно превъзхождаха с цяла армия защитници - поне 18. Между тях бившият вътрешен министър Виктор Михайлов и шефът на Главно следствено управление от времето на Тодор Живков Леонид Кацамунски.

Общо седем са обвиненията срещу Петров, като повечето са за изнудване и принуда, а едно - за разгласяване на секретна справка.


Председател на съдийския състав е съдия Румяна Ченалова. Именно след като провери присъствието на обвиняемите, техните адвокати и свидетелите, даде ход на дългоочакваното дело "Октопод". Само преди дни Ченалова се прочу с оправдателната присъда, която произнесе по друго скандално дело "Соло". То бе за убити двама младежи преди близо три години пред столична дискотека и тежко нараняване на трети. Считаният за убиец, Илиян Тодоров от Перник бе пуснат да си ходи по живо по здраво.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665665
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив