Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2011 09:24 - Защо Алексей Петров мрази Бойко Борисов
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1814 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 12.12.2011 09:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Трактора очаквал царя да го направи министър на МВР или поне шеф на тайна служба
Симеон Сакскобургготски е в основата на неистовата омраза, която изпитва Алексей Петров към Бойко Борисов. Заради царя Трактора е готов на всичко само и само да свали Борисов от премиерския пост, а ГЕРБ от власт. Това разкриха пред „Торнадо” източници, които познават историята на техните отношения. Това не е кой знае каква новина, но за първи път ни бе разкрита истинската причина за лютата ненавист на бившата барета към Борисов. Историята е достойна за сюжет на криминален сериал. От нея могат да черпят идеи сценаристите на най-добрия тв филм през последните години „Под прикртие”. Действието се развива през 1996-1997 година. Някогашният български цар Симеон Втори се завръща в родината на 25 май 1996 г. Посрещнат е от стотици хиляди българи. Тогава за неговата безопасност отговарят охранители от „Атлас Ко”. В нея участва Алексей Петров, който още през 1993 г. регистрира „СД Атлас”. Царят е возен в бронирания „Мерцедес” с регистр. номер С 36 72.

По онова време в осигуряване сигурността на приемания като месия Симеон Сакскобургготски са взимали участие и хора на известния в бранша Томо Борисов. Той е бивш кадър на МВР. В медиите името му е свързвано с някои от бившите барети и застрахователното дружество „Спартак” на Алексей Петров. Говори се също, че Томо Борисов като служител на УБО преди 10 ноември 1989 г. се е движел в оперативния автомобил на позиция зад колата на Тодор Живков. При първото идване на царя в България той ръководи групата по личната безопасност на Симеон.

Покойният вече шеф от Шесто управление на ДС Цвятко Цветков разказва също, че при първото завръщане на царя с охраната му МВР ангажирало и „Болкан секюрити” на Румен Ралчев. По онова време фирмата е свързана с Мултигруп на Илия Павлов. При следващото завръщане на бившия цар обаче фирмата на Борисов „Ипон” обещава да го пази безплатно. Така Борисов става шеф на охраната на бъдещия премиер и е забелязан от него.

Всъщност обаче мотивът за смяна на охранителите е друг. По време на някаква среща на Сакскобургготски в новотел „Европа” (сега хотел „Принцес” в столицата) изчезва служебен пистолет на един от офицерите в Националната служба за охрана. Шефът на НСО по онова време ген. Димитър Владимиров е страшно ядосан. Вътрешно разследване показва, че оръжието най-вероятно е свито от човек на Трактора. Доказателства обаче така и не се намират. Съмненията обаче остават.
При второто си завръщане в България охраната на Симеон Втори вече е поверена на фирма „Ипон” на Бойко Борисов. Промяната предизвиква дива завист и ярост у Петров. На басейна „Спартак” се разиграват сцени, изричат се мощни ругатни по адрес на Борисов.

Самият Цвятко Цветков след време признава, че Алексей Петров може да е добре подготвен, да е научил много неща и да е натрупал опит, но си остава опасен човек, който често бърка личните интереси с тези на държавата. Признава също, че Трактора не търпи конкуренция и не се спира, нито подбира средствата, за да отстрани тези, които е набелязал за неудобни.
Връхната точка обаче е през 2001 г., когато Симеон Сакскобургготски става министър председател, а Борисов е предложен за главен секретар на МВР. „Ще го унищожа, ще го съсипя!”, са само част от избълваните люти закани по адрес на новопроизведения генерал. Петров не криел, че имал очаквания и амбиции да оглави не само някоя от тайните служби в страната, а направо цялото МВР. Алексей Петров така и не успява да преглътне шеметната политическа кариера на Бойко Борисов. До ден днешен.

Кой сложи бомби на Цветелина Бориславова и Илия Павлов
На 27 март 1997 година бомба взриви джипа на Цветелина Бориславова на столичната улица „Карнеги“. Синият опел „Фронтера“ е бил паркиран в близост до офиса на охранителна фирма „Ипон“, чийто собственик тогава е настоящият премиер Бойко Борисов. Бориславова се отървава с уплаха и драскотини, тъй като бомбата се взривила като натиснала дистанционното на централното заключване от малко повече от десетина метра. Първоначалната версия бе, че става въпрос за конкуренция в търговията с химически продукти, с каквито се занимавала Цветелина по онова време. Друга обаче е по-интересна: в атентата била замесена бивша барета, който бил забелязан преди това в близост до взривения джип.

Участници в разследването разказват, че преди атентата Цветелина Бориславова е била на басейна „Спартак”, където плувала. Хора от охраната на Алексей Петров й поискали ключа от джипа, за да направят място за паркиране на друга кола. После й го върнали. Когато по-късно спецове извършвали оглед на взривената кола, те били изненадани, че няма следи от проникване в джипа с подправен ключ или разбита ключалка. Значи някой е отворил с оригинален ключ... По тази версия обаче така й не са събрани тогава достатъчно доказателства и извършителите, както и поръчителят/ите остават неразкрити. Хора от тогавашния кръг на Трактора обаче са категорични, че той има пръст в опита за покушение. Твърденията им се базират на стила и методите на действие, както и на изпуснати фрази пред близки съратници. Същите хора задават и един друг въпрос, свързан с убийството на прокурора Николай Колев.

Според тях той е разстрелян с пистолет „Глок”. Странно било, че никой не проверявал кои по онова време са били въоръжени с оръжие от тази марка, а това били само баретите. Масовият пистолет, който използвали килърите по онова време, е руският „Макаров”. Още по-близо до извършителите можело да се окажат разследващите, ако били проверили кои „барети” са били сутринта след убийството на известно стрелбище да тренират. По този начин е било осигурено обяснение за скорошна стрелба с пистолета, ако бъде проверен. Но това е друга тема. Същата година, по време на своята газова война с правителството на Иван Костов, е заложен взрив и за боса на Мулти Илия Павлов. Атентатът е на 17 юни 1997 г. по пътя София-Бистрица, по който той пътува от резиденцията си в полите на Витоша към своя офис. Успоредно на минаващите две коли на групировката тогава бяха взривени противотанкови мини.

Доживотен затвор или свобода и триумф за главата на „Октопода“
Това са двете крайности, които наблюдателите на случая „Алексей Петров” допускат като възможен изход от процеса срещу него. Трактора ще застане пред съда на 12 декември. Старт на делото ще даде Румяна Ченалова от Софийския градски съд.
На подсъдимата скамейка освен Алексей Петров ще седнат още дясната му ръка Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов, Янко Попов и Кирил Топалов. Също и един от най-доверените хора на ексобвинител №1 Никола Филчев - прокурор Цеко Йорданов.

Обвиненията са събрани в 163 тома явни и 22 тома секретни материали. Петров ще отговаря за организирането и участието в престъпна група, която се е занимавала с рекет в периода от 1998 до 2004 г. Сред пострадалите са плевенският банкер Георги Цветанов, Свилен Николаев, Велизар Велизаров, Пламен Георгиев и Валентин Шотев.  Конкретно за Трактора има и обвинение за опит за убийство на банкера Георги Цветанов, както и за издаване на държавна тайна. Заедно с бившата барета за членове на бандата се сочат и Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов и Янко Попов. Всички заедно формират и участват в т.нар. дело „Малкия Октопод”.

По другото мегаразследване - „Октопод”, по което бяха задържани седем човека с обвинения, свързани с цялата „Менделеева таблица” на Наказателния кодекс, включително за пране на пари, сводничество и източване на „Кремиковци”. Ако бъде признат за виновен, Алексей Петров-Трактора може да получи най-малко 15 години затвор. Не е изключен и вариант за доживотен затвор. Освен решетки Петров може да се лиши и от имущество, което е придобил по престъпен начин. При осъдителна присъда то ще бъде отнето в полза на държавата. Ако обвинението обаче не успее да докаже вината на Петров, той ще излезе победител от войната си с Темида.



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665262
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив