Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2011 19:01 - Митрополит Гавриил пред БЛИЦ: Знам за много сексуални извращения
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1907 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
- Било каквото било, при мен Чекотинският манастир е чист image Ловчанския митрополит Гавриил заяви пред репортер на БЛИЦ, че изнесените сведения за хомосексуални сцени в двора на Чекотинския манастир в предаването тв “Отечествен фронт” от 17 декември се отнасят за времето, отпреди той да бъде избран за управляващ на Ловчанска епархия. Владиката потвърди, че ще иска да изясни случая пред Мартин Карбовски, “защото сведения отпреди 10 години сериозно уронват престижа и авторитета на църквата и манастира и нараняват със задна дата твърде много хора”. Той подчерта, че скандалните разкрития не засягат времето, в което той управлява ловчанска епархия и в частност Чекотинския манастир.

“Известни са ми много скандални случаи, свързани със сексуални извращения в манастира, но подчертавам, че това не е било по мое време. След предаването излязохме без вина виновни. Почти веднага след като бях избран за Ловчански митрополит, промених състава на братството в Чекотинския манастир. Към момента манастирът процъфтява. Моралното равнище на неговите обитатели е на висота, за което лично гарантирам. Не съм видял с очите си гей-оргии, но въпреки това допускам, че такива е имало”, заяви митрополитът.

Той обясни, че не одобрява решението "на опитен журналист като Мартин Карбовски" да връща лентата с повече от десет години назад и "застрашава имиджа на днешните обитатели на Чекотинския манастир". “Предаването нанесе морални щети и затова пледирам за изясняване на случая. Очаквам да бъда поканен за опровержение, ще бъде честно и справедливо”, отсече дядо Гавриил.

“Църквата преживя много кризи, правим всичко по силите си, за да я изчистим. Поемам лична отговорност за издигането на моралния облик в моята епархия”, завърши митрополитът.

Деница МИХАЙЛОВА, БЛИЦ
 



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. ivoki - Това което се е случвало някога, не ...
04.01.2013 16:16
Това което се е случвало някога, не бива да се проектира в настоящето. Там беше и така нареченият "монах" Дим Дуков.
Познавам лично дядо Гавраил. Един истински духовник !!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665010
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив